Z Ria až na pobřeží Pacifiku

Argentina Argentina Brazílie Brazílie Chile Chile Paraguay Paraguay Uruguay Uruguay
doprava:    letecky strava:    snídaně ubytování:    hotel ***+
Kód: 344750 17 dní  od 20.11.2024  a další 1 termín
cena od

115 900 Kč

RIO DE JANEIRO – VODOPÁDY IGUAZÚ – BUENOS AIRES – TIGRE – COLONIA DEL SACRAMENTO – MENDOZA – SANTIAGO DE CHILE – VIÑA DEL MAR – VALPARAISO.

Nespokojíte se s návštěvou jedné země? V tom případě Vám ukážeme božské Rio se svými charakteristickými kopci, majestátní vodopády Iguazú, abyste se dále přesunuli na jih do Uruguaye a Argentiny. Tam na Vás čekají vynikající steaky, smyslné tango nebo lahodné víno v Mendoze. Ani se nenadějete a ocitnete se na druhé straně kontinentu v Chile, kde se Vaše putování završí.

Minimum: 6 osob

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy pravidelnou linkou s přestupem.
2. den: Ráno přílet do Rio de Janeiro, ubytování ve čtvrti Copacabana v hotelu 4* v těsné blízkosti samotné pláže. Orientační procházka po Copacabaně s naším průvodcem, výměna peněz a odpočinek po dlouhém letu.
3. den: Čeká nás celodenní prohlídka, během níž uvidíme stadiony Maracanã a Sambodromo, kde se pořádá největší festival samby na světě. Zastavíme se u moderní Metropolitní katedrály ve tvaru sopky. Přejedeme Guanabarský záliv po 13 km dlouhém mostu a navštívíme protilehlé město Niteroi s okouzlujícími výhledy na Rio z druhé strany zálivu. Zde se nachází zajímavá budova Muzea současného umění ve tvaru létajícího talíře od slavného architekta Oscara Niemeyera. Zahrnutý oběd v tradiční restauraci formou bufetu s mnoha druhy grilovaného masa, steaků, salátů nebo ryb. Odpoledne vyjedeme kabinovou lanovkou na Cukrovou homoli (Pão de Açúcar). První lanovka nás doveze do stanice Morro da Urca ve výšce 270 m, zde je možné fakultativně absolvovat vyhlídkový let vrtulníkem nad Riem, a odtud budeme pokračovat až na vrchol do výšky 390 metrů, kde si počkáme na západ slunce.
4. den: Program zahájíme procházkou po historickém centru města, které skýtá mnoho zajímavých zákoutí a koloniálních budov. Prohlédneme si majestátní kostel Candelária, náměstí Praça XV de Novembro, na němž se nachází Místokrálovský palác „Paço Imperial“, ochutnáme kávu v jediné secesní kavárně v Brazílii Confeitaría Colombo a uvidíme historickou portugalskou knihovnu. Procházku zakončíme na náměstích Cinelândia s městským divadlem inspirovaným pařížskou operou a Carioca, odkud jede replika otevřené historické tramvaje do bohémské čtvrti Santa Teresa přes akvadukt z 18. století. Na náměstí Carioca se také nachází klášter sv. Antonína ze 16. století. Zde Vám na večerní vyžití doporučíme čtvrť Lapa vyhlášenou díky barům a nočním klubům překypujícím rytmy samby, forró a choro. Nedaleko od ní se také nachází vyhlášené Selaronovo schodiště s mnoha barevnými kachlíky.
5. den: Dnes vyjedeme zubačkou na vrchol Corcovado, na kterém se ve výšce 710 metrů tyčí slavná socha Ježíše Krista a odkud se nám naskytne působivé panorama na celé Rio de Janeiro a zátoku Guanabara. Dále si projdeme botanickou zahradu založenou portugalským králem Janem VI., uvidíme pláže Leblon, Ipanema, São Conrado a Barra da Tijuca. V jarním termínu (únor/březen) je možné zúčastnit se závěrečného defilé karnevalu na Sambodromu. Fakultativně je možné absolvovat také půldenní výlet do chudinské čtvrti zvané favela, který Vám umožní bezpečně poznat odvrácenou tvář Ria.
6. den: Odlet do Foz do Iguaçú , kde se nachází jedna z největších přírodních atrakcí Latinské Ameriky – vodopády Iguazú na hranicích Brazílie a Argentiny. Odpoledne návštěva vodopádů na brazilské straně, která Vás okouzlí majestátním pohledem na celkovou šíři vodopádů. Během okruhu kolem vodopádů se Vám připletou do cesty i žebrající nosálové.
7. den: Tento den nás čeká prohlídka vodopádů na argentinské straně, kde se návštěvníci ocitají v nitru samotných vodopádů a mohou si vychutnat nekonečnou spoustu míst vždy s jedinečnými výhledy na vodopády, které jsou dle názoru mnoha návštěvníků nejkrásnějšími vodopády na světě. Doporučujeme projížďku motorovým člunem pod vodopády, která vás příjemně osvěží. Při návratu do hotelu se zastavíme u hranice Trojmezí Marco de las Tres Fronteras na soutoku řek Iguazú a Paraná .
8. den: Dopoledne transfer na letiště a odlet do Buenos Aires v Argentině. Po ubytování krátký odpočinek a odpoledne nás čeká prohlídka centra města. Navštívíme Avenida 9 de Julio, Prezidentský palác -Casa Rosada, Catedral Metropolitana, slavný Obelisk, i rušnou pěší zónu Florida a další zajímavá místa.
9. den: Ráno se vydáme do městečka Tigre, kam jezdí obyvatelé Buenos Aires na víkendové pikniky a kde se projedeme lodí po ramenech řeky Paraná. Poklidné městečko je příjemnou změnou od rušného centra Buenos Aires. Odpoledne návrat do metropole, kde budeme pokračovat v prohlídce. Navštívíme např. slavný hřbitov Recoleta. Večer Vás čeká nezapomenutelná Tango Show s pravým argentinským steakem.
10. den: Celodenní výlet lodí do města Colonia del Sacramento, které leží v Uruguayi naproti Buenos Aires. Toto koloniální město je nejstarším městem osídlení Uruguaye a je zapsáno na seznamu UNESCO jako světové kulturní dědictví. Historické centrum je ukázkou koloniální portugalské i španělské architektury. Určitě doporučujeme ochutnat typické uruguayské jídlo – chivito (steak v sendviči). Navečer návrat lodí do Buenos Aires.
11. den: Ráno odlet do města Mendoza v nejznámější vinařské oblasti Argentiny. Ubytování v hotelu a poté prohlídka historického centra města.
12. den: Dnešní den je věnován vinařství, které Mendozu proslavilo. Navštívíme několik zdejších vinařství (bodegas), kde budete mít možnost ochutnat místní produkci vína.
13. den: Přejezd z Mendozy do Chile úchvatnou cestou přes Andy vysoké přes 5000 m a kolem věčně zasněženého vrcholu hory Aconcagua (6960 m). Odpoledne příjezd do Santiago de Chile, ubytování a volno. Večerní procházka v centru města.
14. den: Po snídani odjezd k pobřeží Pacifiku do největšího přístavu Chile – Valparaíso, města bohémů, otlučených barevných domů vtěsnaných do blízkých svahů a krásných náměstí. Projedeme se několika kuriózními lanovkami, které se zde nacházejí a vyvezou nás do míst s fascinujícím výhledem na město. Uvidíme dům Pabla Nerudy – nejslavnějšího chilského spisovatele. Poté zhlédneme mondénní přímořské město Viña Del Mar, luxusní letovisko s kasiny a nádhernými hotely. Díky mnoha parkům a zeleni je nazýváno „zahradním městem“. Navečer návrat do Santiaga.
15. den: Prohlídka historického centra Santiaga. Náměstí Plaza de Armas s katedrálou Santo Domingo, národní muzeum, Prezidentský palác La Moneda. Procházka starým městem až na vrch Santa Lucía, odkud se naskýtá nádherný výhled na celé město a okolní hory. Odlet ze Santiaga s přestupem do Evropy.
16. - 17. den: Přílet do Prahy.

Další informace

....

Doprava: letecky

Pravidelná linková doprava s renomovanými aerolinkami. Na letu z Prahy je přestup v jedné z evropských metropolí a poté následuje transatlantický let do cílové destinace. Nevyužíváme letecké spojení přes USA, takže klienti nepotřebují vízum do USA nebo ESTA.

Ubytování: hotel ***+

Během okruhu využíváme kvalitní a vyzkoušené 3-4* hotely, které se obvykle nacházejí v centru města. Díky tomu jsou významné památky a zajímavosti snadno dosažitelné chůzí. V okolí hotelů je i dostatek možností pro stravování.

Na co se můžete těšit

Termíny a ceny

listopad 2024
20.11. - 06.12.2024 středa - pátek
snídaně letecky (Praha)
115 900 Kč cena za 17 dní (15 nocí)
březen 2025
06.03. - 22.03.2025 čtvrtek - sobota
snídaně letecky (Praha)
115 900 Kč cena za 17 dní (14 nocí)

Cena zahrnuje

  • letecká doprava Praha – Rio de Janeiro/Santiago – Praha včetně tax
  • vnitrostátní letecká doprava
  • 13x ubytování v 3-4* hotelech se snídaní
  • 2 x oběd, 1x večeře
  • uvedený program včetně vstupů
  • privátní doprava a transfery
  • česky mluvící průvodce CK Soleada (minimum 8 osob)
  • služby místních průvodců
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Slevy

  • 3% při rezervaci více než 120 dnů před odjezdem
  • 5% pro stále klienty více než 90 dnů před odjezdem
  • časové slevy se vztahují pouze na katalogové ceny

Cena nezahrnuje

  • jednolůžkový pokoj (příplatek: 16000 Kč)
  • komplexní cestovní pojištění A90 Pandemic (140Kč/den) vč.storna (příplatek: 2240 Kč)
  • komplexní cestovní pojištění A90 Pandemic osoba starší 70 let (240Kč/den) vč.storna (příplatek: 4080 Kč)
  • fakultativní výlety a spropitné

Názory a hodnocení našich klientů

K
M. K. Horažďovice
100%
11. 12 2023
Byla jsem velmi spokojená s absolvovaným zájezdem. Vaše služby byly až nezvykle vstřícné pro klienty a jsem tedy moc ráda, že jsem si vybrala právě vaší CK. Vyšší cena odpovídala vysoké kvalitě zájezdu. Jen bych uvítala, kdyby spropitné pro místní partnery CK bylo již započítané v ceně zájezdu,
   
Cena / kvalita
   
Služby průvodce
   
Doprava a ubytování
   
Klientský servis
   
Program zájezdu
A
A.
96%
24. 01 2014
Moc se mi zájezd líbil a určitě splnil moje očekávání. Jen bych doporučila rozšíření programu v Chile.
   
Cena / kvalita
   
Služby průvodce
   
Doprava a ubytování
   
Klientský servis
   
Program zájezdu
P
Š. P.
88%
22. 01 2014
K zájezdu Z Ria k Pacifiku OK by byl 1 den navíc v Riu.
   
Cena / kvalita
   
Služby průvodce
   
Doprava a ubytování
   
Klientský servis
   
Program zájezdu