Brazilský expres (Rio a Iguazú)

Argentina Argentina Brazílie Brazílie Paraguay Paraguay
doprava:    letecky strava:    snídaně ubytování:    hotel ***+
Kód: 344747 10 dní  od 20.11.2024  a další 1 termín
cena od

73 900 Kč

RIO DE JANEIRO – VODOPÁDY IGUAZÚ Z BRAZILSKÉ A ARGENTINSKÉ STRANY – CIUDAD DEL ESTE – ELEKTRÁRNA ITAIPÚ.

Svojí polohou a členitostí jedinečné Rio de Janeiro a nejkrásnější vodopády světa Iguazú. Bohatý program s návštěvou známých i utajených míst.

Minimum: 6 osob

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Brazílie.
2. den: Přílet do Rio de Janeiro, ubytování ve čtvrti Copacabana v hotelu 4* v těsné blízkosti samotné pláže. Orientační procházka po Copacabaně s naším průvodcem, výměna peněz a odpočinek po letu.
3. den: Čeká nás celodenní prohlídka, během níž uvidíme stadiony Maracanã a Sambodromo, kde se pořádá největší festival samby na světě. Zastavíme se u moderní Metropolitní katedrály ve tvaru sopky. Přejedeme Guanabarský záliv po 13 km dlouhém mostu a navštívíme protilehlé město Niteroi s okouzlujícími výhledy na Rio z druhé strany zálivu. Zde se nachází zajímavá budova Muzea současného umění ve tvaru létajícího talíře od slavného architekta Oscara Niemeyera. Zahrnutý oběd v tradiční restauraci formou bufetu s mnoha druhy grilovaného masa, steaků, salátů nebo ryb. Odpoledne vyjedeme kabinovou lanovkou na Cukrovou homoli (Pão de Açúcar). První lanovka nás doveze do stanice Morro da Urca ve výšce 270 m, zde je možné fakultativně absolvovat vyhlídkový let vrtulníkem nad Riem, a odtud budeme pokračovat až na vrchol do výšky 390 metrů, kde si počkáme na západ slunce.
4. den: Program zahájíme procházkou po historickém centru města, které skýtá mnoho zajímavých zákoutí a koloniálních budov. Prohlédneme si majestátní kostel Candelária, náměstí Praça XV de Novembro, na němž se nachází Místokrálovský palác „Paço Imperial“, ochutnáme kávu v jediné secesní kavárně v Brazílii Confeitaría Colombo a uvidíme historickou portugalskou knihovnu. Procházku zakončíme na náměstích Cinelândia s městským divadlem inspirovaným pařížskou operou a Carioca, odkud jede replika otevřené historické tramvaje do bohémské čtvrti Santa Teresa přes akvadukt z 18. století. Na náměstí Carioca se také nachází klášter sv. Antonína ze 16. století. Zde Vám na večerní vyžití doporučíme čtvrť Lapa vyhlášenou díky barům a nočním klubům překypujícím rytmy samby, forró a choro. Nedaleko od ní se také nachází vyhlášené Selaronovo schodiště s mnoha barevnými kachlíky.
5. den: Dnes vyjedeme zubačkou na vrchol Corcovado, na kterém se ve výšce 710 metrů tyčí slavná socha Ježíše Krista a odkud se nám naskytne působivé panorama na celé Rio de Janeiro a zátoku Guanabara. Dále si projdeme botanickou zahradu založenou portugalským králem Janem VI., uvidíme pláže Leblon, Ipanema, São Conrado a Barra da Tijuca. V jarním termínu (únor/březen) je možné zúčastnit se závěrečného defilé karnevalu na Sambodromu. Fakultativně je možné absolvovat také půldenní výlet do chudinské čtvrti zvané favela, který Vám umožní bezpečně poznat odvrácenou tvář Ria.
6. den: Transfer na letiště a odlet do Foz do Iguaçu nacházejícího se nedaleko vodopádů, transfer, ubytování v hotelu a odpočinek. Město je vstupní branou k návštěvě vodopádů Iguacu z brazilské strany.
7. den: Návštěva brazilské strany vodopádů. Širší než Viktoriiny vodopády a vyšší než Niagara nabízejí v délce téměř 3 km nezapomenutelný pohled na 275 vodopádů a kaskád padajících do hloubky až 80m v tzv. Ďáblově chřtánu. Celý zážitek je kromě osvěžení vodní tříští a okouzlení nesčetnými duhami doplněn i divokou bujnou vegetací okolních pralesů s množstvím tropických rostlin a exotických zvířat, především zvědavých nosálů. Fakultativně možnost působivého přeletu ve vrtulníku nad vodopády. Odpoledne exkurze do druhé největší vodní elektrárny na světě v Itaipú na hranici Brazílie a Paraguaye a poté krátký výlet do města Ciudad del Este v Paraguayi.
8. den: Ráno navštívíme park exotických ptáků, kde je možné spatřit velké množství tropického ptactva a poté vyrazíme do Puerto Iguazú v Argentině na prohlídku vodopádů Iguazú na argentinské straně. Návštěva argentinského národního parku Vám nabídne naprosto odlišné pohledy na vodopády, které máte tentokrát možnost pozorovat z horní i spodní části. Podíváme se na místa, která zaručují návštěvníkům nejlepší výhledy na vodopády, nad nimiž se neustále v mracích mlhy tvoří duha. Vrcholem prohlídky je 80 m vysoký vodopád Ďáblův chřtán. Návštěvu usnadňuje vláček spojující jednotlivé části vodopádů. Navečer návrat do hotelu v Brazílii.
9. den: Odpoledne transfer na letiště a večer odlet domů.
10. den: Přílet do ČR v odpoledních hodinách.

Další informace

Stravování: snídaně

snídaně, 1x oběd, 1x večeře

Průvodce klientům doporučí kvalitní a vyzkoušené místní restaurace pro další stravování.

Doprava: letecky

Pravidelná linková doprava s renomovanými aerolinkami. Na letu z Prahy je přestup v jedné z evropských metropolí a poté následuje transatlantický let do cílové destinace. Nevyužíváme letecké spojení přes USA, takže klienti nepotřebují vízum do USA nebo ESTA.

Ubytování: hotel ***+

Během okruhu využíváme kvalitní a vyzkoušené 3-4* hotely, které se obvykle nacházejí v centru města. Díky tomu jsou významné památky a zajímavosti snadno dosažitelné chůzí. V okolí hotelů je i dostatek možností pro stravování.

Na co se můžete těšit

Termíny a ceny

listopad 2024
20.11. - 29.11.2024 středa - pátek
snídaně letecky (Praha)
73 900 Kč cena za 10 dní (7 nocí)
březen 2025
06.03. - 15.03.2025 čtvrtek - sobota
snídaně letecky (Praha)
75 900 Kč cena za 10 dní (7 nocí)

Cena zahrnuje

  • letecká doprava Praha – Rio/ Iguazú – Praha včetně tax v ceně 20.000 Kč
  • vnitrostátní přelety
  • privátní doprava a transfery
  • 7 x ubytování v 3-4* hotelech se snídaní
  • 1x oběd, 1x večeře
  • uvedený program včetně vstupů
  • vstupy na vodopády Iguazú na argentinské i brazilské straně
  • vstupenka do elektrárny Itaipú
  • vstup na Cukrovou homoli v Riu
  • lanovka na Corcovado se sochou Ježíše Krista
  • služby česky mluvícího průvodce CK Soleada (minimum: 8 osob)
  • zákonné pojištění proti úpadku CK

Slevy

  • 3% při rezervaci více než 120 dnů před odjezdem (sleva: -2217 Kč)
  • 5% pro stále klienty více než 90 dnů před odjezdem
  • časové slevy se vztahují pouze na katalogové ceny

Cena nezahrnuje

  • jednolůžkový pokoj (příplatek: 8000 Kč)
  • komplexní cestovní pojištění A60 Pandemic (130Kč/den) vč.storna (příplatek: 1300 Kč)
  • komplexní cestovní pojištění A60 Pandemic osoba starší 70 let (225Kč/den) vč.storna (příplatek: 2250 Kč)
  • fakultativní výlety a spropitné
  • vstupenka na zakončení karnevalu na Sambodromu (jarní termín)

Podobné zájezdy

Názory a hodnocení našich klientů

88%
8. 03 2024
K dispozici nejsou žádné komentáře tohoto hodnocení
   
Cena / kvalita
   
Služby průvodce
   
Doprava a ubytování
   
Klientský servis
   
Program zájezdu
G
Milan G. Praha
100%
11. 12 2023
Organizace zájezdu byla do detailů promyšlená, vše navazovalo. Průvodce p. Tichý a vedoucí p. Novotný znají prostředí Jižní Ameriky velmi detailně a nenašel jsem otázku, se kterou bych je zaskočil. Velikost skupiny je nastavena tak, aby se všichni účastníci vešli do menšího autobusu, kterým se pak skupina přesunuje po Riu i dalších atraktivních místech. Zájezd je vhodný rozhodně i pro starší účastníky (důchodce), nikam se nespěchá, ale vše se stihne. Celý program je vyvážený a velmi pestrý. Památky, gastronomie, Cukrová homole, Corcovado..atd). Doporučuji nebát se navštívit i favelu (chudinská čtvrť, bylo v doprovodu našich průvodců a dvou domorodců), protože člověk pozná trochu odvrácenou stranu Ria. I když i tam se situace zlepšuje. Při návštěvě vodopádů Iguassu doporučuji projíždˇku lodí pod vodopády, která celkově trvá asi dvě hodiny. Takže zájezd hodnotím jako vynikající.
   
Cena / kvalita
   
Služby průvodce
   
Doprava a ubytování
   
Klientský servis
   
Program zájezdu
K
P. K.
100%
10. 12 2023
Dobrý den, děkujeme za úžasné zážitky na zájezdu Brazilský expres v listopadu . Cestovali jsme s různými CK po několika kontinentech. S CK Soleada poprvé. Zájezd předčil naše očekávání. Díky Pavlu Novotnému za dokonale postavený program, organizaci, s ohledem na počasí pružnou změnu programu.CK poskytovala služby navíc, které nemusela. Dík patří i Milanu Tichému, jeho orientaci nejen v historii a životě v zemi, ale i smyslu pro humor. Moc děkujeme, jen je škoda že nerealizujete poznávací zájezdy i do destinací na jiné kontinenty.
   
Cena / kvalita
   
Služby průvodce
   
Doprava a ubytování
   
Klientský servis
   
Program zájezdu