Led a oheň Patagonie

Argentina Argentina Chile Chile
doprava:    letecky strava:    snídaně ubytování:    hotel ***+
Kód: 344755 17 dní  od 30.11.2024 
cena od

135 900 Kč

BUENOS AIRES – USHUAIA – BEAGLE CHANNEL – MAGALHAESŮV PRŮLIV – PUNTA ARENAS – ISLA MAGDALENA – PUERTO NATALES – NP TORRES DEL PAINE – NP BERNARDO O´HIGGINS – EL CALAFATE – PERITO MORENO – EL CHALTEN – FITZ ROY – BARILOCHE – NP NAHUEL HUAPI - BUENOS AIRES.

Nejprve se necháme unést rytmy tanga v Buenos Aires a poté začneme naše putování Patagonií na „konci světa“ v Ushuaia, odkud budeme pokračovat do Chile do NP Torres del Paine, zpět do Argentiny za unikátním ledovcem Perito Moreno a dále až pod majestátní Fitz Roy. Poslední zastávkou je „malé Švýcarsko“ v Bariloche včetně výroben čokolády.

Velikost skupiny: 8-12 osob
Fyzická náročnost: nízká (krátké výlety)

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy v odpoledních hodinách s přestupem.
2. den: Přílet do Buenos Aires, transfer do hotelu v centru. Po ubytování krátký odpočinek a odpoledne nás čeká prohlídka centra města. Navštívíme Avenida 9 de Julio a slavný Obelisk , Prezidentský palác - Casa Rosada na hlavním náměstí Plaza de Mayo, Metropolitní katedrálu i rušnou pěší zónu Florida, uměleckou čtvrť San Telmo, čtvrť La Boca s pestrobarevnými domky a domácím klubem Diega Maradony Boca Juniors a další zajímavá místa.
3. den: Ráno se vydáme do městečka Tigre, kam jezdí obyvatelé Buenos Aires na víkendové pikniky a kde se projedeme lodí po ramenech řeky Paraná. Poklidné městečko je příjemnou změnou od rušného centra Buenos Aires. Odpoledne návrat do metropole, kde budeme pokračovat v prohlídce. Navštívíme např. slavný hřbitov Recoleta s hrobem Evity Perón. Večer Vás čeká nezapomenutelná Tango Show s pravým argentinským steakem.
4. den: Transfer na letiště a odlet do nejjižnějšího argentinského města - Ushuaia. Během několika hodin letu se ocitneme v Ohňové zemi, v nejjižnější části Patagonie, odkud začneme naše putování. Transfer do hotelu a volno na prohlídku města.
5. den: Po snídani se pojedeme podívat do Parque Nacional Tierra del Fuego. Tento pobřežní národní park byl vyhlášen jako první v Argentině. V odpoledních hodinách podnikneme výlet lodí po zálivu Beagle Channel, kde uvidíte ostrovy s mnoha ptačími koloniemi a lvouny.
6. den: Ráno odjezd autobusem směrem na Punta Arenas na chilské pevnině. Během cesty napříč celým ostrovem Ohňová země překročíme hranice mezi Argentinou a Chile a nakonec pojedeme trajektem přes Magalhaesův průliv. Tento den Vám umožní poznat Patagonii, tak jako žádný jiný. Nocleh v Punta Arenas.
7. den: Brzy ráno vyrazíme lodí na ostrov Isla Magdalena, kde najdete největší místní kolonii tučnáků. Po návratu prohlídka centra a návštěva repliky lodě Victoria, na které se plavil Fernando Magallanes v roce 1520. Odpoledne odjezd směrem na sever do vnitrozemí. Navečer příjezd do Puerto Natales, které je vstupní branou do národního parku Torres del Paine.
8. den: Celodenní výlet do národního parku Torres del Paine, který je vyhlášen za biosférickou rezervaci UNESCO a patří mezi největší turistické atrakce celé Patagonie. Nádherná tyrkysová jezera, ledovce, žulové masivy a husté lesy vytvářejí úchvatný obraz přírody, který musí spatřit každý návštěvník Patagonie.
9. den: Celodenní výlet lodí do NP Bernando O Higgins. Plavba fjordy až k ledovci Balmaceda a Serano. Po cestě dokonce v dáli spatříme vrcholky NP Torres del Paine.
10. den: Po snídani odjezd do Argentiny do městečka El Calafate, ubytování a prohlídka centra. Odpoledne návštěva ptačí rezervace Laguna Nimez v těsné blízkosti Lago Argentino.
11. den: Brzy ráno se vydáme k největší atrakci této oblasti, k ledovci Perito Moreno, který se nachází v Parque Nacional Los Glaciares. Úchvatná podívaná na padající bloky ledu z výšky 60 m do jezera Lago Argentino Vám na dlouho utkví v paměti. Pro odvážné je zde možnost plavby na turistické lodi až do bezprostřední blízkosti ledovce. Návrat do El Calafate a navečer odjezd do El Chalten.
12. den: Brzy ráno se vydáme na celodenní výlet až k úpatí žulového masivu Fitz Roy, této jedinečné přírodní atrakce Patagonie. Navečer návrat do El Calafate.
13. den: Odlet do San Carlos de Bariloche, které je nazýváno městem čokolády, a také Švýcarskem Latinské Ameriky. Leží na břehu jezera Nahuel Huapi a je považováno za nejkrásnější lyžařské středisko Argentiny. Ideální místo pro výlety po Lake District v letním období. Odpoledne prohlídka centra a okolí.
14. den: Během tohoto dne absolvujeme tzv. „Circuito Chico“ – okruh po největších přírodních atrakcích v okolí Bariloche. Odpoledne prohlídka centra a návštěva výrobny čokolády.
15. den: Ráno vyjedeme kabinovou lanovkou na vrchol Cerro Otto, kde navštívíme panoramatickou vyhlídku, odkud je jedinečný výhled na celou jezerní oblast. Také podnikneme krátký výlet místním pabukovým lesem. Návrat do centra, transfer na letiště a odlet do Buenos Aires.
16. den: Individuální volno k posledním nákupům, transfer na letiště a odlet do Prahy.
17. den: Přílet do Prahy.

Další informace

....

Stravování: snídaně

snídaně, 1x oběd, 1x večeře

Průvodce klientům doporučí kvalitní a vyzkoušené místní restaurace pro další stravování.

Doprava: letecky

Pravidelná linková doprava s renomovanými aerolinkami. Na letu z Prahy je přestup v jedné z evropských metropolí a poté následuje transatlantický let do cílové destinace. Nevyužíváme letecké spojení přes USA, takže klienti nepotřebují vízum do USA nebo ESTA.

Ubytování: hotel ***+

Během okruhu využíváme kvalitní a vyzkoušené 3-4* hotely, které se obvykle nacházejí v centru města. Díky tomu jsou významné památky a zajímavosti snadno dosažitelné chůzí. V okolí hotelů je i dostatek možností pro stravování.

Na co se můžete těšit

Termíny a ceny

listopad 2024
30.11. - 16.12.2024 sobota - pondělí
snídaně letecky (Praha)
135 900 Kč cena za 17 dní (14 nocí)

Cena zahrnuje

  • letecká doprava Praha - Buenos Aires - Praha s přestupy včetně tax v ceně 22.000 Kč
  • vnitrostátní přelety
  • 14x nocleh ve 3-4* hotelech se snídaní, 1x oběd, 1x večeře
  • privátní doprava a transfery
  • výše uvedený program včetně vstupů
  • služby průvodce CK SOLEADA (minimum: 8 osob)
  • služby místních průvodců
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Slevy

  • 3% při rezervaci více než 120 dnů před odjezdem
  • 5% pro stále klienty více než 90 dnů před odjezdem
  • časové slevy se vztahují pouze na katalogové ceny

Cena nezahrnuje

  • příplatek za jednolůžkový pokoj (příplatek: 22000 Kč)
  • komplexní cestovní pojištění A90 PANDEMIC (140Kč/den) vč.storna (příplatek: 2380 Kč)
  • komplexní cestovní pojištění A90 Pandemic osoba starší 70 let (240Kč/den) vč.storna (příplatek: 4080 Kč)
  • fakultativní výlety a spropitné

Podobné zájezdy

Názory a hodnocení našich klientů

Č
Jaromír Č. Česká republika
100%
19. 12 2023
Výborný plán cesty, organizace, a zajištění. Výborný servis, včetně komentářů a výkladů historie navštívené lokality. Bezvadná atmosféra zájezdu.Vybírali jsme s kým se vydat do Patagonie, a vybrali jsme dobře. Děkujeme Míra a Lenka Plzeň.
   
Cena / kvalita
   
Služby průvodce
   
Doprava a ubytování
   
Klientský servis
   
Program zájezdu
K
D. K. Praha 5 - Holyně
100%
15. 12 2023
Výborně připravený plán cesty, skvělá organizace a zajištění. Perfektní servis po celou dobu cesty od průvodce Jana Štastného, včetně průvodcovských služeb, komentářů a výkladů s velkou šíří záběru. Velmi dobré ubytování na všech místech. Moc fajn atmosféra po celou dobu zájezdu. Na cestu do Patagonie jsme nechtěli vyrazit sami, ale měli jsme jasnou představu co chceme vidět. Proto jsme dlouho hledali s kým se vydat. Vybrali jsme si CK Soleada a určitě nelitujeme, byla to správná volba. Děkujeme Dan a Lenka, Praha
   
Cena / kvalita
   
Služby průvodce
   
Doprava a ubytování
   
Klientský servis
   
Program zájezdu
Š
Jitka Š. Praha
100%
15. 12 2023
Program zájezdu byl skvěle sestaven a byl plný zážitků. Vše bylo navíc doprovázeno informacemi skvělým průvodcem, který se o klienty staral s ochotou a veškerou péčí. Také malá skupina lidí umožňuje operativně měnit program. CK SOLEADA je velmi seriozní cestovka a můžeme ji vřele doporučit.
   
Cena / kvalita
   
Služby průvodce
   
Doprava a ubytování
   
Klientský servis
   
Program zájezdu