Utajené skvosty Kolumbie

Kolumbie Kolumbie
doprava:    letecky strava:    snídaně ubytování:    hotel ***+
Kód: 344961 18 dní  od 1.11.2024 
cena od

111 900 Kč

BOGOTA – ZIPAQUIRÁ – LAGUNA GUATAVITA – VILLA DE LEYVA – LETICIA – AMAZONIE – PEREIRA – SALENTO – NEVADO DEL RUIZ –MEDELLIN – SANTA MARTA – NP TAYRONA – CARTAGENA DE INDIAS – OSTROVY ROSARIO.

Doposud opomíjená Kolumbie je jednou z nejkrásnějších zemí Jižní Ameriky. Objevte s námi celé její bohatství – tajuplnou Bogotu, hory, sopky, Amazonii, kávovou oblast, karibské pláže, romantickou Cartagenu a spoustu dalších míst této kulturní země a rodiště slavného spisovatele - nositele Nobelovy cenu za literaturu Gabriela Garcíi Márqueze.

Minimum: 8 osob

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy s přestupem.
2. den: Přílet do hlavního města Bogota a transfer do hotelu.
3. den: Celodenní návštěva města Bogota – historické centrum Candelaria, kde se nachází Plaza Bolívar, katedrála a vedle ní Capilla del Sagrario, architektonický klenot města. Dále návštěva Muzea zlata (Museo de Oro), jehož kolekce je považována za nejvýznamnější sbírku svého druhu na světě. Možnost návštěvy muzea Botero. Na závěr dne výstup pěšky či lanovkou na Cerro de Monserrate (3210 m.n.m.), z jehož vrcholku je možné spatřit město Bogota jako na dlani.
4. den: Dnes se vydáme do městečka Zipaquira, které se chlubí jedinečnou katedrálou ze soli, která je zároveň významným poutním místem. Solná katedrála je součástí tzv. Solného parku rozkládajícího se na ploše 32 hektarů. Dále budeme pokračovat do Villa de Leyva, typického koloniálního městečka na úpatí And, jehož historie sahá do roku 1572 a kde jakoby se zastavil čas. Úchvatné náměstí a klášter jsou jedinečnými památkami Jižní Ameriky.
5. den: Výlet do dominikánského kláštera Ecce Homo a prohlídka zkameněliny dinosaura El Fosil staré 150 milionů let. Městečko Raquira je zajímavé výrobou krásné keramiky, kterou můžeme vidět v místní dílně.
6. den: Ráno odjezd směrem Bogota, zastávka u historického mostu Puente de Boyacá, u kterého bojoval a dosáhl vítězství Simon Bolívar nad španělskými kolonizátory. Další zastávkou bude laguna Guatavita ve výšce 3000 m.n.m., kterou indiáni kmene Muisca považovali za posvátnou a využívali ji k rituálním obřadům. Navečer příjezd do Bogoty.
7. den: Transfer na letiště a odlet do města Leticia , které je vstupní branou do Amazonie na hranicích s Peru a Brazílií. Nejprve prohlídka Leticie, návštěva tématického parku, ve kterém se na jednom místě seznámíte s bohatou vegetací a tropickými plody Amazonie. Krátký výlet do brazilského města Tabatinga.
8. den: Po snídani odjezd člunem do Puerto Narino, kde si prohlédneme tuto pěknou vesničku, které se přezdívá "Amazonské jesličky" a kterou obývají indiáni z kmene Ticuna a Yagua. Odpoledne uvidíme jezera Tarapoto, kde je možné pozorovat růžové a šedé říční delfíny.
9. den: Ráno návštěva botanického parku Mundo Amazónico, který byl vytvořen nedaleko Leticie. Na relativně malé ploše jsou zde zasazeny typické amazonské ovocné stromy i léčivé rostliny a v několika tématických okruzích se dozvíte spoustu informací o amazonské přírodě. Odpoledne transfer na letiště a odlet přes Bogotu do města Pereira, která je jedním ze tří hlavních měst tzv. „kávového trojúhelníku“. Z Pereiry přejedeme asi 60 km do dalšího z těchto kávových měst Manizales, abychom se zaklimatizovali před výjezdem do NP Los Nevados.
10. den: Návštěva národního parku Los Nevados, kde se nachází sopka Nevado del Ruiz (5400 m) a kde podnikneme krátký trek ve výšce kolem 4000 m. Při návratu navštívíme městečko Santa Rosa de Cabal a vykoupeme se v léčivých pramenech pod vodopády. Odtud nás čeká krátká cesta na ubytování v typické místní haciendě v Pereiře.
11. den: Prohlídka kávových políček, ochutnávka kávy s odborným výkladem o jejím pěstování a zpracování. V údolí Valle de Cocora se seznámíte s národním stromem Kolumbie „palma cera“. Procházka malebnou krajinou kolem malého koloniálního městečka Salento a v podvečer přejezd do Medellínu. Příjezd do Medellínu před půlnocí.
12. den: Čeká nás celodenní prohlídka tohoto zajímavého moderního města, které má po několika letech mnoha změn daleko do představ o drogových kartelech terorizujících místní obyvatele. Zhlédneme Metropolitní katedrálu, Náměstí soch s 23 sochami Fernanda Botera, vyhlídku nad městem s replikou tradiční vesničky Pueblito Paisa a uvidíme dům, kde byl dopaden a zastřelen drogový boss Pablo Escóbar. Využijeme také místní integrovanou MHD (metro a lanovka), kterou se dostaneme na prohlídku chudinské čtvrti.
13. den: Po snídani zamíříme na letiště a zbytek našeho pobytu strávíme u karibského pobřeží. Přelet do nejstaršího města Jižní Ameriky Santa Marta založeného r. 1525. Ubytování v historickém centru a jeho prohlídka. Navštívíme katedrálu, rybářské městečko Taganga a koloniální rezidenci Quinta de San Pedro Alejandrino – místo posledního pobytu Simona Bolívara před jeho smrtí.
14. den: Exkurze do NP Tayrona, kde najdete jeden z nejkrásnějších úseků karibského pobřeží na úpatí mohutného pohoří Sierra Nevada de Santa Marta.Navštívíme pláže Siete Olas, Neguanje a Playa Cristal, na které nás čeká koupání, odpočinek a oběd. Návrat do Santa Marty.
15. den: Přesun ze Santa Marty do města Cartagena de Indias . Cestou se zastavíte u vulkánu El Totumo , jehož bahenní koupele jsou skvělým zpestřením cesty i příjemnou chladivou terapií v horkých dnech. Vedle vulkánu se poté můžete umýt. Pokračování do Cartageny a večerní procházka tímto romantickým městem.
16. den: Celodenní exkurze na ostrovy Rosario, překrásné souostroví s průzračným mořem, rybami a korálovými útesy. Doporučujeme absolvovat také návštěvu akvária vybudovaného v samotném moři, kde jsou jednotlivé ryby, žraloci a delfíni krmeni v oddělených sektorech. Místní průvodce Vás poutavým způsobem seznámí s těmito živočichy během jejich krmení.
17. den: Dopoledne nás čeká Cartagena a historické centrum tohoto krásného univerzitního města – katedrála, kostel sv. Pedra Claver, kostel sv. Dominika, Plaza Bolívar se sochou Simona Bolívara a inkviziční palác, který byl svědkem mnoha soudních líčení, při kterých byli odpůrci katolické církve posíláni na smrt. Nedaleko odtud se nachází také hrad sv. Filipa a klášter La Popa. Odpoledne transfer na letiště a odlet domů.
18. den: Návrat do Prahy v podvečer.

Další informace

....

Doprava: letecky

Pravidelná linková doprava s renomovanými aerolinkami. Na letu z Prahy je přestup v jedné z evropských metropolí a poté následuje transatlantický let do cílové destinace. Nevyužíváme letecké spojení přes USA, takže klienti nepotřebují vízum do USA nebo ESTA.

Ubytování: hotel ***+

Během okruhu využíváme kvalitní a vyzkoušené 3* hotely, které se obvykle nacházejí v centru města. Díky tomu jsou významné památky a zajímavosti snadno dosažitelné chůzí. V okolí hotelů je i dostatek možností pro stravování.

Na co se můžete těšit

Termíny a ceny

listopad 2024
01.11. - 18.11.2024 pátek - pondělí
snídaně letecky (Praha)
111 900 Kč cena za 18 dní (16 nocí)

Cena zahrnuje

  • letecká doprava Praha – Bogota - Praha včetně tax v ceně 21.000 Kč
  • vnitrostátní přelety včetně tax
  • 15x nocleh v 3-4* hotelech se snídaní
  • privátní doprava a transfery
  • výše uvedený program
  • služby česky mluvícího průvodce CK Soleada (minimum: 8 osob)
  • služby místních průvodců
  • zákonné pojištění proti úpadku CK

Slevy

  • 3% při rezervaci více než 120 dnů před odjezdem
  • 5% pro stále klienty více než 90 dnů před odjezdem
  • časové slevy se vztahují pouze na katalogové ceny

Cena nezahrnuje

  • příplatek za jednolůžkový pokoj (příplatek: 17000 Kč)
  • komplexní cestovní pojištění A90 Pandemic (140Kč/den) vč.storna (příplatek: 2520 Kč)
  • komplexní cestovní pojištění A90 Pandemic osoba starší 70 let (240Kč/den) vč.storna (příplatek: 4320 Kč)
  • možnost prodloužení pobytu v Cartagena nebo na ostrově San Andres
  • fakultativní výlety a spropitné

Podobné zájezdy

Názory a hodnocení našich klientů

K
K.
100%
28. 03 2017
Cestovala jsem s CK Soleada poprvé a byla jsem velmi spokojena. Zejména oceňuji osobní přístup průvodce. Ještě jednou děkuji za nádhernou dovolenou:-))) Proto doufám a mám v plánu již letos na podzim, že s ní pojedu na další poznávací cestu.
   
Cena / kvalita
   
Služby průvodce
   
Doprava a ubytování
   
Klientský servis
   
Program zájezdu
L
L.
100%
26. 03 2017
Po zkušenosti se Soleadou se těším na nový katalog,určitě s Vámi pojedu a doporučuji Vás. Nejste levná CK ale služby jsou na prvotřídní úrovni.
   
Cena / kvalita
   
Služby průvodce
   
Doprava a ubytování
   
Klientský servis
   
Program zájezdu
F
F.
100%
24. 03 2017
K dispozici nejsou žádné komentáře tohoto hodnocení
   
Cena / kvalita
   
Služby průvodce
   
Doprava a ubytování
   
Klientský servis
   
Program zájezdu