Napříč Peru za 2 týdny

Peru Peru
doprava:    letecky strava:    snídaně ubytování:    hotel ***+
Kód: 344959 15 dní  od 21.4.2024  a další 1 termín
cena od

105 900 Kč

LIMA – ISLAS DE BALLESTAS – PARACAS – HUACACHINA – NAZCA – AREQUIPA – COLCA CANYON – PUNO - TITICACA – UROS – CUZCO – MARAS – MORAY – POSVÁTNÉ ÚDOLÍ – OLLANTAYTAMBO – MACHU PICCHU

Země kondorů, Inků, šamanů, mnoha záhad a tolika dalších zajímavostí, na jejichž objevení Vám ani dva týdny nebudou stačit.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy v ranních hodinách, navečer přílet do města Lima, transfer do hotelu.
2. den: Po snídani začneme prohlídku města v historickém centru na Plaza de Armas a budeme pokračovat přes náměstí San Martin, kostel San Francisco, Prezidentský palác a čtvrť San Isidro až do Miraflores. Odpoledne přesun do městačka Paracas. Nocleh.
3. den: Ráno podnikneme výlet na ostrovy Islas Ballestas, které jsou proslavené bohatou faunou. Oblast se proslavila těžbou guano (ptačí trus), používaného jako hnojivo. Odpoledne navštívíme přírodní rezervaci na poloostrově Paracas. Po cestě se také zastavíme v oáze Huacachina uprostřed písečných dun nedaleko města Ica. Výlet bugynou po písečných dunách, kde si také můžete vyzkoušet sandboarding - jízdu na prkně. Čeká nás nádherný západ slunce nad dunami. Poté přejezd do do městečka Nazca.
4. den: V ranních hodinách transfer na letiště, odkud podnikneme úžasný přelet nad slavnými obrazci (ve tvaru zvířat a ptáků) v poušti u Nazca. Návštěva keramické dílny a poté se vydáme na hřbitov mumií ve vesničce Chauchilla. Následuje přejezd po Panamerické dálnici na jih až do Arequipa. Nocleh.
5. den: Prohlídka druhého největšího města Peru ležícího v 2355 m.n.m. na úpatí vulkánu El Misti. Mimo jiné navštívíme místní klášter Santa Catalina. Návštěva muzea s mumií Juanita. Volné odpoledne a příprava na další cestu do Colca Canyon.
6. den: Brzy ráno vyrazíme na dvoudenní okruh tímto úžasným kaňonem, který je považován za nejhlubší na světě. Během cesty navštívíme mnoho vyhlídek a zajímavých míst. Odpoledne přijedeme do vesnice Chivay, kde budeme nocovat. Navečer návštěva místních termálních pramenů.
7. den: Brzy ráno budeme pokračovat na nejslavnější vyhlídku Cruz del Condor, odkud je nádherný výhled na kaňon a plachtící kondory. Dále navštívíme několik místních vesnic. Odpoledne se přesuneme do města Puno, ležícího na břehu jezera Titicaca.
8. den: Na motorové lodi se vydáme ke slavným rákosovým ostrovům Uros, na kterých žijí místní indiánské kmeny. Odpoledne návštěva pohřebních věží v Sillustani. Nocleh v Puno.
9. den: Dnes přejedeme přes horské průsmyky do města Cuzco. Během cesty navštívíme několik zajímavých památek – Andahuaylillas, Pucara, La Raya, Racchi. V poledne nás čeká oběd v místní typické restauraci. Večerní procházka centrem. Nocleh v Cuzco.
10. den: Ráno si prohlédneme incké ruiny v okolí Cuzca (Kenko, Tambomachay, Puca Pucara a Sacsayhuamán) a odpoledne nás čeká prohlídka historického centra tohoto slavného inckého města (Korikancha, Plaza de Armas, katedrála). Město leží v nadmořské výšce 3400 metrů.
11. den: Celodenní výlet po Posvátném údolí, jehož vstup je střežen pevností Pisac. Ve stejnojmenné vesnici navštívíme místní trh. Poté se přesuneme do Ollantaytambo. Prohlídka ruin toho významného centra Incké říše. Nocleh.
12. den: Brzy ráno se vlakem vydáme do Aguas Calientes a odtud autobusem vyjedeme až do těsné blízkosti ruin Machu Picchu. Tato nejslavnější a tajuplná památka pochází z 15. století a byla objevena až v roce 1911. Postupně si prohlédneme všechny části ruin a a budete mít dostatek času na vstřebání atmosféry tohoto magického místa. Navečer návrat do vesnice Ollantaytambo. Nocleh.
13. den: Dopoledne navštívíme solná jezírka v Maras a zemědělské terasy v Moray. Další zastávkou bude malebná vesnička Chinchero. Odpoledne příjezdu do Cusco. Nocleh.
14. den: Dopoledne volno na poslední nákupy a odpoledne transfer na letiště, odlet do Limy a pokračování letu do Evropy.
15. den: Přílet do Prahy.

Další informace

Jedná se o komfortní poznávací zájezd. Program je fyzicky nenáročný, nicméně je nutné počítat s celodenním programem a také pobytem ve vyšší nadmořské výšce (0 m.n.m - 3500 m.n.m). Během cesty z Limy do Arequipy a dále do vnitrozemí se díky pozvolné aklimatizaci účastníci adaptují na pobyt ve vyšších nadmořských výškách bez problémů.

Stravování: snídaně

Tradiční snídaně formou bufetu jsou servírovány v hotelech. 1x bufetový oběd. Průvodce klientům doporučí kvalitní a vyzkoušené místní restaurace pro další stravování.

Doprava: letecky

Pravidelná linková doprava s renomovanými aerolinkami. Na letu z Prahy je přestup v jedné z evropských metropolí a poté následuje transatlantický let do cílové destinace. Nevyužíváme letecké spojení přes USA, takže klienti nepotřebují vízum do USA nebo ESTA.

Ubytování: hotel ***+

Během okruhu využíváme kvalitní a vyzkoušené 3* hotely, které se obvykle nacházejí v centru města. Díky tomu jsou významné památky a zajímavosti snadno dosažitelné chůzí. V okolí hotelů je i dostatek možností pro stravování.

Na co se můžete těšit

Termíny a ceny

duben 2024
21.04. - 05.05.2024 neděle - neděle
snídaně letecky (Praha)
105 900 Kč cena za 15 dní (13 nocí)
říjen 2024
12.10. - 26.10.2024 sobota - sobota
snídaně letecky (Praha)
105 900 Kč cena za 15 dní (13 nocí)

Cena zahrnuje

  • letecká doprava Praha-Lima/Cuzco-Praha včetně tax v ceně 25.000 Kč
  • 13x nocleh v 3* hotelech se snídaní, 1x oběd
  • uvedený program včetně všech vstupů
  • přelet nad obrazci v Nazce
  • privátní doprava během programu
  • služby českého průvodce CK Soleada (minimum: 8 osob)
  • místní průvodci
  • pojištění CK proti úpadku

Slevy

  • 3% při rezervaci více než 120 dnů před odjezdem
  • 5% pro stále klienty více než 90 dnů před odjezdem
  • časové slevy se vztahují pouze na katalogové ceny

Cena nezahrnuje

  • příplatek za jednolůžkový pokoj (příplatek: 16000 Kč)
  • komplexní cestovní pojištění A90 Pandemic (140Kč/den) vč.storna (příplatek: 2100 Kč)
  • komplexní cestovní pojištění A90 Pandemic osoba starší 70 let (240Kč/den) vč.storna (příplatek: 3600 Kč)
  • spropitné

Podobné zájezdy

Názory a hodnocení našich klientů

V
Alena a Norbert V. Cheb
100%
7. 11 2023
Jednalo se o náš první poznávací zájezd s CK. Vše co Soleada měla v programu zájezdu jsme navštívili.Vše bylo skvěle zorganizováno.Velký dík patří i průvodkyni Lucce za péči o nás i za její trpělivost s námi. Věřím, že i jí bylo s námi nakonec dobře, užili jsme ve 13 i hodně legrace = byli jsme skvělá parta ! Celkový dojem ze zájezdu je tedy vynikající.Děkujeme.
   
Cena / kvalita
   
Služby průvodce
   
Doprava a ubytování
   
Klientský servis
   
Program zájezdu
K
Manfred a Irena K. Jihlava , ČR
96%
2. 11 2023
Zájezd výborně připraven, jedinou výhradu jsme měli k ubytování v Cuscu, kde byl zapáchající pokoj bez okna. Chtěli bychom poděkovat za skvěle zorganizovanou dovolenou a perfektní služby průvodkyně.
   
Cena / kvalita
   
Služby průvodce
   
Doprava a ubytování
   
Klientský servis
   
Program zájezdu
O
Ludek O. Liberec
100%
1. 11 2023
Maximalne profesionalne odvedena prace! Nebylo slabe misto.
   
Cena / kvalita
   
Služby průvodce
   
Doprava a ubytování
   
Klientský servis
   
Program zájezdu