- LIMA
- ISLAS BALLESTAS
- PARACAS
- HUACACHINA
- NAZCA
- AREQUIPA
- COLCA CANYON
- PUNO
- TITICACA
- UROS
- CUZCO
- POSVÁTNÉ ÚDOLÍ
- OLLANTAYTAMBO
- MACHU PICCHU
- MARAS
- MORAY
Poznávací zájezd po Peru začneme v hlavním městě Lima. Odtud se vydáme podél pacifického pobřeží, dále do vnitrozemí až do Cuzca, hlavního města incké říše. Ostrovy Ballestas, poloostrov Paracas, jízda buggynami po dunách u oázy Huacachina, přelet nad obrazci u Nacza, bílé město Arequipa, Colca kaňon s termálními prameny a vyhlídkou na kroužící kondory. Poté Vás čeká Puno u jezera Titicaca, plouvoucí ostrovy Uros nebo pohřební věže u Sillustani. Celé putování zakončíme v srdci incké říše - ve městě Cuzco a Posvátném údolí. Samotné Cuzco je koloniální klenot a v jeho okolí najdete mnoho inckých památek. Posvátné údolí s pevností Ollantaytambo, Pisac, solné terasy v Maras a především bájné město Inků - Machu Picchu. Cestujeme v malých skupinkách se zkušenými českými průvodci. Ubytování je v komfotních 3* hotelech v centru města, všude je to pěšky blízko.
A kdy jet do Peru? Na okruh z Limy do Cuzca je ideální vyrazit během období duben až říjen. V létě je hlavní sezóna a velké množství turistů. Proto jsou ideální okrajové sezóny (duben-květen nebo září-říjen), kdy počasí je dobré a potkáváte trochu méně turistů. Od prosince do března je období dešťů ve vnitrozemí, především Cuzco a Machu Picchu.
Jak se do Peru dostanete? Samozřejmě letecky. Obvykle se létá s jedním přestupem v Evropě a poté následuje let přes Atlantik, který trvá cca 11-12 hodin.
A co se v Peru jí? Peruánská kuchyně je světově vyhlášená. Kombinuje tradiční andskou kuchyni s jinými světovými směry. Na pobřeží můžete chutnat ceviches (čerstvě marinované kousky ryb v limetkové štávě s bylinkami), ve vnitrozemí třeba tradiční andské pokrmy. Základními surovinami jsou kukuřice, brambory, quinoa, maso, bylinky. Pokrmy jsou velice chutné a vydatné. V chladnějším počasí třeba oceníte výborné polévky. Tradiční specialita je třeba pečené morče.
Peru je bezpečná země pro turisty. V místech, kde se budete pohybovat během zájezdu, fungují všechny standardní služby, tak jak je známe z Evropy. Na placení si můžete vyměnit na místní měnu (sol) nebo můžete používat platební karty. V standardních restaurcích i obchodech je to naprosto běžný způsob placení. Hotovost je samozřejmě nutná na drobné výdaje nebo placení mimo velká města.