Přírodní krásy Brazílie - od Ria k Amazonii

Argentina Argentina Brazílie Brazílie Paraguay Paraguay
doprava:    letecky strava:    snídaně ubytování:    hotel ***+
Kód: 344748 14 dní  od 20.11.2024  a další 1 termín
cena od

95 900 Kč

RIO DE JANEIRO – VODOPÁDY IGUAZÚ – ELEKTRÁRNA ITAIPÚ – CIUDAD DEL ESTE – BRASILIA – MANAUS – AMAZONIE.

Co vás čeká? Magické město Rio de Janeiro, vodopády Iguazú, unikátní architektura hlavního města Brasilia. A především věříme, že Vás okouzlí pobyt v panenské části Amazonie, kam jezdíme již osmnáct let.

Minimum: 6 osob

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy pravidelnou linkou s přestupem.
2. den: Ráno přílet do Rio de Janeiro, ubytování ve čtvrti Copacabana v hotelu 4* v těsné blízkosti samotné pláže. Orientační procházka po Copacabaně s naším průvodcem, výměna peněz a odpočinek po dlouhém letu.
3. den: Čeká nás celodenní prohlídka, během níž uvidíme stadiony Maracanã a Sambodromo, kde se pořádá největší festival samby na světě. Zastavíme se u moderní Metropolitní katedrály ve tvaru sopky. Přejedeme Guanabarský záliv po 13 km dlouhém mostu a navštívíme protilehlé město Niteroi s okouzlujícími výhledy na Rio z druhé strany zálivu. Zde se nachází zajímavá budova Muzea současného umění ve tvaru létajícího talíře od slavného architekta Oscara Niemeyera. Zahrnutý oběd v tradiční restauraci formou bufetu s mnoha druhy grilovaného masa, steaků, salátů nebo ryb. Odpoledne vyjedeme kabinovou lanovkou na Cukrovou homoli (Pão de Açúcar). První lanovka nás doveze do stanice Morro da Urca ve výšce 270 m, zde je možné fakultativně absolvovat vyhlídkový let vrtulníkem nad Riem, a odtud budeme pokračovat až na vrchol do výšky 390 metrů, kde si počkáme na západ slunce.
4. den: Program zahájíme procházkou po historickém centru města, které skýtá mnoho zajímavých zákoutí a koloniálních budov. Prohlédneme si majestátní kostel Candelária, náměstí Praça XV de Novembro, na němž se nachází Místokrálovský palác „Paço Imperial“, ochutnáme kávu v jediné secesní kavárně v Brazílii Confeitaría Colombo a uvidíme historickou portugalskou knihovnu. Procházku zakončíme na náměstích Cinelândia s městským divadlem inspirovaným pařížskou operou a Carioca, odkud jede replika otevřené historické tramvaje do bohémské čtvrti Santa Teresa přes akvadukt z 18. století. Na náměstí Carioca se také nachází klášter sv. Antonína ze 16. století. Zde Vám na večerní vyžití doporučíme čtvrť Lapa vyhlášenou díky barům a nočním klubům překypujícím rytmy samby, forró a choro. Nedaleko od ní se také nachází vyhlášené Selaronovo schodiště s mnoha barevnými kachlíky.
5. den: Dnes vyjedeme zubačkou na vrchol Corcovado, na kterém se ve výšce 710 metrů tyčí slavná socha Ježíše Krista a odkud se nám naskytne působivé panorama na celé Rio de Janeiro a zátoku Guanabara. Dále si projdeme botanickou zahradu založenou portugalským králem Janem VI., uvidíme pláže Leblon, Ipanema, São Conrado a Barra da Tijuca. V jarním termínu (únor/březen) je možné zúčastnit se závěrečného defilé karnevalu na Sambodromu. Fakultativně je možné absolvovat také půldenní výlet do chudinské čtvrti zvané favela, který Vám umožní bezpečně poznat odvrácenou tvář Ria.
6. den: Odlet do Foz do Iguaçu, kde se nachází jedna z největších přírodních atrakcí Latinské Ameriky – vodopády Iguacu na hranicích Brazílie a Argentiny. Odpoledne návštěva vodopádů na brazilské straně, která Vám umožní ucelený pohled a kouzelné panorama na celkovou šířku vodopádů. Fakultativně je možný přelet vrtulníkem nad vodopády.
7. den: Po krátkém výletu do Ciudad del Este v Paraguayi nás čeká prohlídka vodopádů Iguazú na argentinské straně, kde se návštěvníci ocitají v nitru samotných vodopádů a mohou si vychutnat nekonečnou spoustu míst vždy s jedinečnými výhledy na vodopády, které jsou dle názoru mnoha návštěvníků nejkrásnějšími vodopády na světě. Doporučujeme projížďku motorovým člunem pod vodopády, která vás příjemně osvěží. Na zpáteční cestě se zastavíme ve městě Puerto Iguazú a na trojhranici.
8. den: Dopoledne návštěva Itaipú – donedávna největší vodní elektrárny na světě, odpoledne prohlídka Parku exotických ptáků (Parque das Aves), kde je možné pozorovat mnoho tukanů a dalších exotických druhů ptáků včetně papoušků.
9. den: Ráno odlet do hlavního města Brasília založeného prezidentem Kubitschkem se specifickou architekturou Oscara Niemeyera. Jako světový unikát bylo město téměř celé vybudováno účelně během let 1956 – 1960 uprostřed savany. Moderní katedrála, náměstí Tres Poderes, Národní divadlo ve tvaru aztécké pyramidy, Prezidentský palác, Parlament, Senát a Kongres. Nádherný výhled na město z ptačí perspektivy je z televizní věže. Nocleh.
10. den: Dokončení prohlídky hlavního města, transfer na letiště a odlet do Amazonie. Přílet do Manaus a ubytování.
11. den: Po prohlídce centra města s nejkrásnější budovou Opery v celé Jižní Americe, městskou tržnicí navrženou Ing. Eiffelem a plovoucím přístavem, následuje odjezd lodí k úžasnému soutoku, kde se zřetelně protínají žluté vody Rio Solimões s černou řekou Rio Negro. Pokračování lodí po Amazonce a ubytování a večeře v chatkách na malebném místě mezi pralesem a řekou. Po setmění pozorování kajmanů.
12. den: Poznávání místní fauny a flóry, procházka v amazonském pralese s místním průvodcem a minikurzem „Jak přežít v džungli“. Po obědě projížďka v kánoích s možností lovu dravých piraň, pozorování říčních delfínů, návštěva obydlí místních domorodců tzv. „caboclos“ a seznámení s jejich každodenním životem. Večeře.
13. den: Časně ráno se v kanoích vypravíme pozorovat východ slunce z říční hladiny. Po snídani odjezd zpět do Manausu, transfer na letiště a odlet domů.
14. den: Přílet do Prahy v odpoledních hodinách.

Další informace

Stravování: snídaně

bufetové snídaně, 1x oběd, 1x večeře a v Amazonii plná penze

Doprava: letecky

Pravidelná linková doprava s renomovanými aerolinkami. Na letu z Prahy je přestup v jedné z evropských metropolí a poté následuje transatlantický let do cílové destinace. Nevyužíváme letecké spojení přes USA, takže klienti nepotřebují vízum do USA nebo ESTA.

Ubytování: hotel ***+

Během okruhu využíváme kvalitní a vyzkoušené 3-4* hotely, které se obvykle nacházejí v centru města. Díky tomu jsou významné památky a zajímavosti snadno dosažitelné chůzí. V okolí hotelů je i dostatek možností pro stravování. V Amazonii je ubytování v komfortních bungalovech s příslušenstvím.

Na co se můžete těšit

Termíny a ceny

listopad 2024
20.11. - 03.12.2024 středa - úterý
snídaně letecky (Praha)
95 900 Kč cena za 14 dní (12 nocí)
březen 2025
06.03. - 19.03.2025 čtvrtek - středa
snídaně letecky (Praha)
95 900 Kč cena za 14 dní (11 nocí)

Cena zahrnuje

  • letecká doprava Praha – Rio – Praha s přestupy včetně tax v ceně 20.000 Kč
  • vnitrostátní přelety
  • privátní doprava a transfery
  • 9x nocleh v 3-4* hotelech se snídaní
  • 1x oběd, 1x večeře
  • 2x ubytování v Amazoni v chatkách s vlastním příslušenstvím a plnou penzí
  • česky hovořící průvodce CK Soleada (minimum: 8 osob)
  • vstupy na vodopády Iguazú z brazilské i argentinské strany
  • vstupné na Itaipú, lanovku na Cukrovou homoli a sochu Krista
  • zákonné pojištění proti úpadku CK

Slevy

  • 3% při rezervaci více než 120 dnů před odjezdem
  • 5% pro stále klienty více než 90 dnů před odjezdem
  • časové slevy se vztahují pouze na katalogové ceny

Cena nezahrnuje

  • jednolůžkový pokoj (příplatek: 14000 Kč)
  • komplexní cestovní pojištění A90 Pandemic (140Kč/den) vč.storna (příplatek: 1960 Kč)
  • komplexní cestovní pojištění A90 Pandemic osoba starší 70 let (240Kč/den) vč.storna (příplatek: 3360 Kč)
  • fakultativní výlety a spropitné
  • vstupenka na zakončení karnevalu na Sambodromu (jarní termín)

Podobné zájezdy

Názory a hodnocení našich klientů

100%
8. 03 2024
Se programem zájezdu i s průvodcem panem Tichým, který dokázal vždy s přehledem vyřešit jakoukoliv situaci, jsem byla velmi spokojená. zdraví Vlasta Zikešová
   
Cena / kvalita
   
Služby průvodce
   
Doprava a ubytování
   
Klientský servis
   
Program zájezdu
K
Danuše a Vladimír K. ČR, Prosiměřice
100%
3. 04 2023
Jako při předchozích zájezdech jsme byli naprosto spokojeni. Váš přístup ke klientům je vysoce profesionální a vstřícný. Průvodci mají hluboké znalosti navštívených destinací. Kvalitní ubytování a jako u Vás vždy naplněn celý den programem. Počasí nám také přálo a tak co víc si můžeme přát. Děkujeme také za operativní vyřešení návratu, jehož problémy nebyli Vámi zaviněny. Určitě služby Vaší CK v budoucnu ještě využijeme a budeme Vás s čistým svědomím doporučovat známým.
   
Cena / kvalita
   
Služby průvodce
   
Doprava a ubytování
   
Klientský servis
   
Program zájezdu
M
MUDr Hladikova M. Prahs,ČR
100%
14. 03 2023
Zajezd super,byla jsem se vsim velice spokojena.Doporucuji dal.Spousta informaci,zazitku,rad,perfektni organizace-diky panu Tichemu a Novotnemu vse navazovalo, vse zajisteno a vyrizeno. Diky
   
Cena / kvalita
   
Služby průvodce
   
Doprava a ubytování
   
Klientský servis
   
Program zájezdu