Pestrobarevná Brazílie

Brazílie Brazílie
doprava:    letecky strava:    snídaně ubytování:    hotel ***+
Kód: 485428 17 dní  od 8.10.2024 
cena od

105 900 Kč

OURO PRETO - MARIANA - RIO DE JANEIRO - ANGRA DOS REIS - PARATY - ILHABELA - VODOPÁDY IGUAZÚ - ITAIPÚ - CUIABÁ - PANATANAL - SAO PAULO

Nový okruh kombinující hlavní přírodní atrakce Brazílie s koloniálními památkami, které zde zanechali Portugalci. Jedinečné Rio, ohromující vodopády Iguazú a opomíjený Pantanal se svojí bohatou faunou a flórou doplňuje nádherně zachovalé Ouro Preto v horské oblasti státu Minas Gerais a celý poznávací program také nabízí možnosti odpočinku a koupání v krásných zátokách Angra dos Reis a ostrova Ilhabela.

Minimum: 8 osob

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy v odpoledních hodinách do Belo Horizonte s přestupy.
2. den: Belo Horizonte je hlavním městem brazilského státu Minas Gerais. Po příletu návštěva moderního kostela sv. Františka z Assisi navrženého architektem Oscarem Niemeyerem. Představitelé katolické církve byli odvážností stavby natolik šokováni, že chrám odmítli vysvětit a první mše se zde mohla konat až po 20 letech. Přesun do města Ouro Preto , proslulého zlatou horečkou a těžbou drahých kamenů. Město s příjemným klimatem situované v nadmořské výšce 1150 m je skutečným klenotem portugalské kolonizace a jedním z nejkrásnějších měst v Brazílii pod ochranou UNESCO. Ubytování v centru města.
3. den: Prohlídka města a jeho kostelů bohatě zdobených zlatem z doby portugalského baroka, návštěva sousedního města Mariana, jehož obyvatelé jsou výhradně potomci černých otroků. Vozíkem se dostaneme až do dolu, kde se těžilo zlato i stříbro. Návrat do Ouro Preta.
4. den: Po snídani celodenní přesun do Rio de Janeira s několika zastávkami. Ubytování u slavné pláže Copacabana.
5. den: Během tohoto dne navštívíme dvě hlavní dominanty města – horu Corcovado se slavnou sochou Krista ve výšce 710 m a lanovkou vyjedeme také na Cukrovou homoli. Ve zbylém čase navštívíme moderní Metropolitní katedrálu, stadion Maracaná a dějiště karnevalových průvodů Sambodrom.
6. den: Návštěva botanické zahrady, bohémské čtvrti Santa Teresa a panoramatická projížďka podél pláží Ipanem a, Leblon , Sao Conrado a Barra da Tijuca. Zahrnutý oběd s bohatou nabídkou vynikajících steaků.
7. den: Výlet za koupáním do oblasti Angra dos Rei s. V této oblasti se nacházejí nádherné zátoky vhodné ke koupání. Čeká nás výlet na lodi kolem okolních ostrovů s možností koupání a zahrnutým obědem na palubě. Navečer příjezd do koloniálního městečka Paraty , kde se ubytujeme.
8. den: Malebné koloniální městečko Paraty , které je pod ochranou UNESCO, se nachází na pobřeží Costa Verde. Bylo osídleno Portugalci již v 16. století. Bělostné domky a kostelíky zde kontrastují s pobřežím lemovaným palmami, smaragdovým mořem a tropickým pralesem národního parku Serra da Bocaina, který celou oblast obklopuje. Po prohlídce města budeme pokračovat na ostrov Ilhabela. Ubytování.
9. den: Ilhabela je jedním z největších brazilských ostrovů s mnoha zátokami, menšími plážemi a poklidným mořem. Možnost krátkého výletu po okolních plážích a několika koloniálních pozůstatků městečka Vila Ilhabela.
10. den: Po snídani odjezd na letiště do Sao Paula a odlet na vodopády Iguazú . Ačkoliv nejsou nejvyšší ani nejširší, jsou Iguazú nejrozlehlejšími vodopády světa a skýtají neuvěřitelné množství rozmanitých pohledů na svých 275 kaskád v celé své délce více než 3 km. Nacházejí se na řece Iguaçú 15 km před místem, kde se tato řeka vlévá do řeky Paraná. Celá oblast je obklopena bujnou vegetací subtropického pralesa Mata Atlantica a je možné zde zahlédnout opice, kajmany, tukany a především všudypřítomné zvědavé nosály.
11. den: Dopoledne nás čeká prohlídka vodopádů z kratší brazilské strany. Následuje oběd v tradiční rybí restauraci s výhledem na řeku Paraná . Odpoledne návštěva vodní elektrárny Itaipú , která byla donedávna největší vodní elektrárnou na světě postavenou na řece Paraná, jíž prochází hranice Brazílie a Paraguaye.
12. den: Dnes čeká celodenní návštěva argentinské strany vodopádů, která Vám umožní detailní pohledy z různě umístěných vyhlídkových okruhů na vodopády, nad nimiž se neustále v mracích mlhy tvoří duha. Vrcholem prohlídky je pak pohled shora na nejvyšší vodopád Ďáblův chřtán 80 m. Na závěr dne se vypravíme na Marco de las Tres Fronteras, tedy Trojmezí, kde se řeka Iguazú vlévá do řeky Paraná. Zde jsou zřetelně vidět hranice tří zemí – Argentiny, Brazílie a Paraguaye. Oběd v argentinské restauraci, kde tentokrát ochutnáte steaky po argentinském způsobu.
13. den: Návštěva parku exotického ptactva, fakultativně možnost přeletu vrtulníkem nad vodopády, poté transfer na letiště a odlet do města Cuiabá, které je jednou z hlavních vstupních bran do Pantanalu.
14. den: Národní park Pantanal je území s jedinečným ekosystémem. Jedná se o největší bažinu na světě s rozlohou 2,5krát větší než Česká republika. Milovníci přírody považují tuto brazilskou divočinu za přinejmenším srovnatelnou s amazonskou džunglí. Ve skutečnosti Pantanal oproti Amazonii nabízí turistům více příležitostí k pozorování zvířat. Mezi nejčastěji se vyskytující druhy patří vodní a draví ptáci, papoušci, tukani, kapybary, opice, kajmani, leguáni a mravenečníci. Náš pobyt zahrnuje obvyklý turistický program na 3 noci, v jehož rámci nás čeká naučná procházka oblastí s místním průvodcem, lovení piraní, noční pozorování krokodýlů, cesta na koních, fotografické safari i možnost koupání. Během pobytu je zajištěna plná penze.
15. den: viz 14.den
16. den: V odpoledních hodinách odlet z Cuiabá s přestupem v Sao Paulu do Evropy.
17. den: Přílet do Prahy v podvečer.

Doprava: letecky

Pravidelná linková doprava s renomovanými aerolinkami. Na letu z Prahy je přestup v jedné z evropských metropolí a poté následuje transatlantický let do cílové destinace. Nevyužíváme letecké spojení přes USA, takže klienti nepotřebují vízum do USA nebo ESTA.

Ubytování: hotel ***+

Během okruhu využíváme kvalitní a vyzkoušené 3-4* hotely, které se obvykle nacházejí v centru města. Díky tomu jsou významné památky a zajímavosti snadno dosažitelné chůzí. V okolí hotelů je i dostatek možností pro stravování.

Na co se můžete těšit

Termíny a ceny

říjen 2024
08.10. - 24.10.2024 úterý - čtvrtek
snídaně letecky (Praha)
105 900 Kč cena za 17 dní (14 nocí)

Cena zahrnuje

  • letecká doprava Praha - Belo Horizonte/Sao Paulo - Praha včetně tax v ceně 20.000 Kč
  • vnitrostátní přelety dle trasy
  • 12x ubytování v 3-4* hotelech se snídaní
  • 3x ubytování v Pantanalu v chatkách s plnou penzí
  • 4 x oběd
  • privátní doprava a transfery
  • uvedený program včetně vstupů
  • vstupy na vodopády Iguazú na argentinské i brazilské straně
  • vstupenka do elektrárny Itaipú
  • vstup na Cukrovou homoli v Riu
  • lanovka na Corcovado se sochou Ježíše Krista
  • služby česky mluvícího průvodce CK Soleada (minimum: 8 osob)
  • zákonné pojištění proti úpadku CK

Slevy

  • 3% při rezervaci více než 120 dnů před odjezdem
  • 5% pro stále klienty více než 90 dnů před odjezdem
  • časové slevy se vztahují pouze na katalogové ceny

Cena nezahrnuje

  • jednolůžkový pokoj (příplatek: 12000 Kč)
  • komplexní cestovní pojištění A90 PANDEMIC (140Kč/den) vč.storna (příplatek: 2380 Kč)
  • fakultativní výlety a spropitné