Velký okruh Ekvádorem

Ekvádor Ekvádor
doprava:    letecky strava:    snídaně ubytování:    hotel ***
Kód: 600585 12 dní  od 4.6.2024 
cena od

87 900 Kč

QUITO – LA MITAD DEL MUNDO – OTAVALO – TERMAS DE PAPALLACTA – NP COTOPAXI – SAQUISILLÍ – LAGUNA QUILOTOA - CHIMBORAZO - CUENCA - GUAYAQUIL

Navštivte s námi malou zemi na rovníku, jejíž historie je úzce spjatá s Peru i se španělskými kolonizátory, a přesto má svoji vlastní identitu. Okouzlí Vás atmosféra koloniálního Quita, majestátní sopky, termální lázně v Papallacta, vynikající kuchyně i přívětiví lidé.

Minimum osob: 8

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy s přestupem.
2. den: Přílet do Quita, jehož centrum bylo v roce 1978 zapsáno na seznam památek UNESCO. Koloniální architektura, domy, katedrály, kostely a staré uličky jsou typickou ukázkou toho lepšího, co zanechali španělští kolonizátoři na území Latinské Ameriky. Nádherné panoramatické výhledy na město se Vám naskytnou z vrcholu Loma Cruz, kam vyjedeme lanovkou. Ubytování v hotelu.
3. den: La Mitad del Mundo je monument nedaleko vesničky San Antonio vystavěný přesně na geografickém rovníku. Na stejném místě je Etnografické muzeum s informacemi o indiánských kmenech. Dále uvidíme věrohodný model koloniálního Quita a planetárium. Nejzajímavější částí rezervace je 5 km široký a 400 m hluboký vyhaslý kráter Pululahua. Západně od Quita nás uvítá výrazná dominanta vulkán Pichincha.
4. den: Dnes navštívíme Otavalo, městečko ve výšce 2.550 metrů s necelými 30.000 obyvateli. Historie trhů v Otavalu sahá až daleko před kulturu Inků. Na místním trhu se objevují rukodělné produkty ze širokého okolí a dokonce i z daleké Amazonie. Trhy jsou především na Poncho Plaza a v přilehlých uličkách. Prohlídka městečka San Antonio de Ibarra, které proslavily zejména krásné výrobky ze dřeva a umělecké dřevořezby.
5. den: Tento den se vypravíme do městečka Termas de Papallacta, které je vyhlášené mezi ekvádorskou smetánkou. Z Papallacty jsou za pěkného počasí krásné výhledy na Antisanu (5.753 m) 16 km směrem na jih.
6. den: Ráno vyrazíme do nejnavštěvovanějšího národního parku Ekvádoru – Cotopaxi. Navštívíme muzeum a podnikneme výlet k vulkánu.
7. den: Laguna Quilotoa (3.850 m) je překrásný vulkanický kráter zaplněný vodou zelené barvy, s hloubkou 250 m, od které jsou nádherné výhledy na zasněžené vrcholy Cotopaxi a Iliniza Sur. Přejezd do města Riobamba. Nocleh.
8. - 9. den: Ráno vyrazíme k vulkánu Chimborazo. (6268 m.n.m.), který je považován za nejvzdálenější bod od středu Země. Postupně vyjedeme autobusem až k posední horské chatě Refugio Wympher (4800 mn.m.). Na úbočí masivu je možné spatřit stáda divokých vicuň.
10. den: Odpoledne přesun do Guayaquilu. Navečer prohlídka centra a nábřeží Malecon 2000. Nocleh.
11. den: Volné dopoledna na poslední nákupy a poté transfer na letiště a odlet do Evropy.
12. den: Přílet do Prahy.

Doprava: letecky

Pravidelná linková doprava s renomovanými aerolinkami. Na letu z Prahy je přestup v jedné z evropských metropolí a poté následuje transatlantický let do cílové destinace. Nevyužíváme letecké spojení přes USA, takže klienti nepotřebují vízum do USA nebo ESTA.

Ubytování: hotel ***

Během okruhu využíváme kvalitní a vyzkoušené 3* hotely, které se obvykle nacházejí v centru města. Díky tomu jsou významné památky a zajímavosti snadno dosažitelné chůzí. V okolí hotelů je i dostatek možností pro stravování.

Na co se můžete těšit

Cena zahrnuje

  • letecká doprava Praha – Quito – Praha s přestupy včetně letištních tax
  • privátní doprava během programu
  • 8x nocleh v 3* hotelech se snídaní
  • uvedený program včetně vstupů
  • služby česky mluvícího průvodce CK (minimum: 8 osob)
  • místní průvodci
  • pojištění CK proti úpadku

Slevy

  • 3% při rezervaci více než 120 dnů před odjezdem
  • 5% pro stále klienty více než 90 dnů před odjezdem
  • časové slevy se vztahují pouze na katalogové ceny

Cena nezahrnuje

  • příplatek za jednolůžkový pokoj na pevnině (příplatek: 12000 Kč)
  • komplexní cestovní pojištění A90 Pandemic (140Kč/den) vč.storna (příplatek: 1960 Kč)
  • spropitné, fakultativní program