Putování severním Mexikem - Copper Canyon a Baja California

Mexiko Mexiko
doprava:    letecky strava:    snídaně ubytování:    hotel ***+
Kód: 485090 16 dní  od 18.2.2025 
cena od

123 900 Kč

CHIHUAHUA – jízda vlakem „EL CHEPE“ - CREEL – CUSÁRARE – DIVISADERO – BARRANCAS DEL COBRE – CEROCAHUI – URIQUE – EL FUERTE – ALAMOS – CORTÉZOVO MOŘE – LA PAZ – PUERTO SAN CARLOS – CABO SAN LUCAS – TODOS SANTOS

Vydejte se s námi za poznáním neprávem opomíjené severní části Mexika, kde na Vás čeká několikadenní jízda vlakem „El Chepe“ podél systému kaňonů Barrancas del Cobre s nádhernými výhledy na údolí. Ve druhé části programu se přesuneme na prosluněný poloostrov Baja California.

Minimum: 8 osob

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy s přestupem do Mexika.
2. den: Ráno přílet do Chihuahua – hlavního města stejnojmenného státu. Po snídani si prohlédneme historické centrum města a připravíme se na vlakové dobrodružství v následujících dnech.
3. den: Brzy ráno odjezd vlakem "El Chepe", který spojuje město Chihuahua s pacifickým pobřežím. Jízda vlakem po trase, kde najdete více než 70 tunelů a 40 mostů, vede oblastí Copper Canyonu (Barrancas del Cobre). Ten spolu s dalšími šesti velkými kaňony pokrývají oblast 4x větší než Grand Canyon v Arizoně. Tato oblast patří mezi nejkrásnější místa severního Mexika a během následujících dnů Vás čeká nádherná příroda, horské kaňony a fantastické výhledy. Kolem poledne dorazíme do městečka Creel, kde strávíme 2 noci. Odtud podnikneme výlety po okolí. Odpoledne výlet k horkým pramenům Aguas Termales Rekowata.
4. den: Dnes nás čeká celodenní výlet po okolních přírodních atrakcích (jezero Arareko, zajímavé skalní útvary ve Valle de las Ranas y los Hongos - „Údolí žab a hub“. Dále navštívíme skalní útvary ve Valle de los Monjes. Celou oblast obývají původní obyvatelé indiáni Tarahumara - vyhlášení běžci, kteří obývají skalní jeskyně. Navštívíme vesnici Cusárare a také stejnojmenné vodopády. Nocleh v Creelu.
5. den: Dopoledne odjezd vlakem z Creelu do zastávky Divisadero (2400m.n.m), odkud se nabízí jedinečný výhled do samotného Copper Canyon. Po krátké pauze vlak pokračuje do stanice Posada Barrancas. Zde se ubytujeme v luxusním hotelu stojícím na samé hraně údolí. Výhledy z balkonů nebo restaurace jsou nepřekonatelné. Odpoledne výlet lanovkou do nitra kaňonu, večeře v hotelu.
6. den: Dopoledne podnikneme procházky „po hraně“ kaňonu a oběd. Odpoledne se přesuneme vlakem cca 1,5 hodiny do stanice Bahuichivo, odkud přejedeme do vesnice Cerocahui. Ubytování a volné odpoledne k prohlídce.
7. den: Celodenní výlet nejprve na nejkrásnější vyhlídku celé oblasti - Mirador del Cerro del Gallego a poté navštívíme vesnici Urique ležící až na samém dně kaňonu Barranca de Urique. Návrat do Cerocahui. Nocleh.
8. den: Tento den nás čeká poslední jízda vlakem „El Chepe“, kdy budeme klesat cca 1800 metrů až do koloniálního města El Fuerte, kde skončí naše vlakové dobrodružství. Nocleh.
9. den: Ráno prohlídka toho malebného městečka a poté odjezd po silnici do městečka Álamos, které je národním historickým monumentem a také patří mezi „pueblos magicos“. Jeho bohatá koloniální historie a blízkost k oblastem bohatým na stříbro z něj činí ideální místo k odpočinku po předchozích zážitcích v horách.
10. den: Po snídani si prohlédneme koloniální centrum městečka a odpoledne se vydáme k pobřeží do města Topolobambo, odkud trajektem přeplujeme Cortézovo moře a dostaneme se na poloostrov Baja California. Typická pouštní krajina s mnoha kaktusy, nádherně blankytné moře a slunečné počasí dělají z jižního cípu poloostrova ideální místo na relaxaci.
11. den: Ubytování ve městě La Paz, které bude naší základnou pro následující dny, které strávíme výlety po jižní části poloostrova Baja California. Po odpočinku se vypravíme na některou z nádherných pláží v okolí a vykoupeme se v nádherně teplém moři.
12. den: Celodenní výlet na sever napříč pustou krajinou posetou kaktusy až do oblasti Puerto San Carlos u ostrova Isla Magdalena. Mělké zátoky jsou ideální pro plejtvákovce šedé, kteří zde každoročně přivádějí na svět své potomky. Pozorování těchto kytovců z těsné blízkosti na lodi patří mezi nezapomenutelné zážitky. Odpoledne koupání na nádherných pacifických plážích.
13. den: Dnes náš čeká výlet až na jižní cíp poloostrova, kde je hned několik zajímavých míst. Navštívíme letoviska San José del Cabo a Cabo San Lucas. Mezi největší přírodní atrakci patří El Arco – skalní oblouk, kde najdete kolonie lachtanů a především nabízí nádherné fotografické scenérie. Odpoledne se zastavíme v městečku Todos Santos. Díky své bohémské atmosféře a kulturní komunitě je považované za nejkrásnější místo poloostrova. Nevynecháme ani slavný Hotel California z písně skupiny Eagles, i přestože sami autoři písně popírají jakoukoliv souvislost s tímto hotelem. Večer návrat do La Paz.
14. den: Celodenní volno na koupání nebo další fakultativní výlet po okolí.
15. den: Transfer na letiště a odlet s přestupem do Evropy.
16. den: Přílet do Prahy.

Stravování: snídaně

Tradiční snídaně formou bufetu jsou servírovány v hotelech. Dále jsou v programu 3 obědy a 3 večeře. Průvodce klientům doporučí kvalitní a vyzkoušené místní restaurace pro další stravování.

Doprava: letecky

Pravidelná linková doprava s renomovanými aerolinkami. Na letu z Prahy je přestup v jedné z evropských metropolí a poté následuje transatlantický let do cílové destinace. Nevyužíváme letecké spojení přes USA, takže klienti nepotřebují vízum do USA nebo ESTA.

Ubytování: hotel ***+

Během okruhu využíváme kvalitní a vyzkoušené 3-4* hotely, které se obvykle nacházejí v centru města. Díky tomu jsou významné památky a zajímavosti snadno dosažitelné chůzí. V okolí hotelů je i dostatek možností pro stravování.

Na co se můžete těšit

Termíny a ceny

únor 2025
18.02. - 05.03.2025 úterý - středa
snídaně letecky (Praha)
123 900 Kč cena za 16 dní (14 nocí)

Cena zahrnuje

  • letecká doprava Praha – Chihuahua/La Paz – Praha včetně tax v ceně 22.000Kč
  • 13x ubytování v 3-4* hotelech se snídaní
  • 3x oběd, 3x večeře
  • jízda vlakem „ El Chepe“
  • uvedený program včetně vstupů
  • privátní pozemní doprava a transfery
  • česky hovořící průvodce (minimum: 8 osob)
  • pojištění CK proti úpadku

Slevy

  • 3% při rezervaci více než 120 dnů před odjezdem
  • 5% pro stále klienty více než 90 dnů před odjezdem
  • časové slevy se vztahují pouze na katalogové ceny

Cena nezahrnuje

  • příplatek za jednolůžkový pokoj (příplatek: 25000 Kč)
  • komplexní cestovní pojištění A90 PANDEMIC (140Kč/den) vč.storna (příplatek: 2240 Kč)
  • komplexní cestovní pojištění A90 Pandemic osoba starší 70 let (240Kč/den) vč.storna (příplatek: 3840 Kč)
  • spropitné pro místní průvodce
  • fakultativní výlety

Názory a hodnocení našich klientů

Pavel Podzemský
100%
6. 03 2024
Zajímavý zájezd, zahraničními turisty méně navštěvované části Mexika, zejména v oblasti Měděného kaňonu (jízda vlakem, cesta mikrobusem po úbočí kaňonu, návštěva místních městeček).
   
Cena / kvalita
   
Služby průvodce
   
Doprava a ubytování
   
Klientský servis
   
Program zájezdu
M
Zdeňka a Jaromír M. zájezd Severní Mexiko
100%
5. 03 2024
Se zájezdem jsme s manželkou byli velmi spokojeni. Nebyl to první zájezd k naší spokojenosti, protože s CK Soleadou jsme za oceán jeli už několikrát. Vždycky vše proběhlo naší spokojenosti a velice si toho vážíme. Hodně jsme se o navštívených zemí dozvěděli a tyto informace byly pro nás důležité.
   
Cena / kvalita
   
Služby průvodce
   
Doprava a ubytování
   
Klientský servis
   
Program zájezdu
K
D. K. Šlapanice u Brna
100%
5. 03 2024
Děkujeme Janu Šťastnému za obětavý a citlivý přístup ke klientům seniorského věku. Zájezd byl výborně připravený.
   
Cena / kvalita
   
Služby průvodce
   
Doprava a ubytování
   
Klientský servis
   
Program zájezdu