Patagonian Explorer na lodi Ventus Australis

Argentina Argentina Chile Chile
doprava:    vlastní strava:    all inclusive ubytování:    loď / jachta
Kód: 474787 5 dní  od 8.4.2020 
cena od

38 000 Kč

Výletní plavba v oblasti Jižní Patagonie a Tierra del Fuego na trase Ushuaia - NP Cape Horn - Wulaia Bay - Pía a Garibaldi Glacier - Agostini Sound - Águila Glacier - Condor Glacier - Magdalena Island – Punta Arenas.

Program je pouze orientační, může se lišit v závislosti na místních ledových podmínkách, počasí a možnostech míst na vylodění. O konečné podobě itineráře bude rozhodovat vedoucí expedice a kapitán lodi.

Program zájezdu

1. den: Check in v Ushuaia, San Martín 409, od 10:00hod do 16:00hod. Nalodění v 17:30hod. Kapitán vás s posádkou uvítá na palubě a ihned poté loď vyrazí na cestu do nejúžasnějších přírodních oblastí na světě. Cesta povede přes Beagle Channel a Magalhãesův průliv, kde objevíte jedny z nejúžasnějších přírodních rezervací na světě: Jižní Patagonii a Tierra del Fuego.
2. den: Proplujete Murray Channel a Nassau Bay až do NP Cape Horn, kde se vylodíte (v případě dobrého počasí). Bájný Hornův Mys byl objeven v roce 1616, je to 425 m vysoký skalnatý výběžek a po mnoho let byl důležitou plavební cestou mezi Tichým oceánem a Atlantikem. Toto místo je také známé jako „Konec světa“. V červnu r. 2005 byl park zařazen na seznam UNESCO. Odpoledne se vylodíte na břeh historické zátoky Wulaia Bay, která byla místem největší domorodé osady Yamanů. 23.ledna v roce 1833 zde během své cesty přistál Charles Darwin. Tato oblast je proslulá fascinující krásou své vegetace a geografie. Projdete se magellanským lesem bukovců a kapradin s další místní vegetací do místa vyhlídky.
3. den: Ráno poplujete severozápadním ramenem Beagle Channel k fjordu Pia Fjord. Zde se vylodíte a uděláte si krátký výlet k vyhlídce s působivým výhledem na horské pásmo, ze kterého se tento impozantní ledovec pomalu sune do údolí, až klesne do moře. Odpoledne vyplujete do fjordu Garibaldi na jižním pobřeží Tierra del Fuego, kde vás čeká skvělá exkurze Patagonskou džunglí a projdete se lesem až k vodopádu ledovcového původu. Z tohoto místa je nádherný výhled. Kapitán nasměruje loď směrem k ledovci Garibaldi, takže Ti, kteří zůstanou na palubě, uvidí tento modrý ledovec a panoramatické výhledy si užijí z venkovních palub.
4. den: Ráno poplujete průlivem Cockburn a zakotvíte v Chico Sound. Dobrodružství začne plavbou v zodiacích, na kterých prozkoumáte Alakaluf fjord. Zde budou k vidění krásné vodopády a z moře budete pozorovat ledovce Piloto a Nena. Intenzivní modrá barva ledovce Piloto vznikla stlačením. Dozvíte se o historii ledovců, jak se formují a ovlivňují místní průlivy. Odpoledne se dostanete do průlivu Agostini Sound, úžasně krásné oblasti, která se nachází v srdci pohoří Darwin v Tierra del Fuego. Zde můžete vidět ledovce sestupující z hor, nekteré z nich sahají do moře. Budete směřovat k ledovci Águila, kde se vylodíte a vydáme se krátkou procházku po pláži, která hraničí s lagunou obklopenou horami, dokud nedojdete na dohled čela ledovce. Dozvíme se o Patagonském deštném pralese a posunech, které utvářejí místní geografii.
5. den: Brzy ráno vystoupíte na ostrově Magdalena (v případě příznivého počasí). Tento ostrov byl v Magalhãesově průlivu základním zdrojem zásob pro mořeplavce a objevitele. Ostrov je osídlen obrovskou kolonií tučňáků magellanských, které můžete pozorovat během naší cesty k majáku, který provází lodě na cestě průplavem. Tato exkurze je v září a dubnu nahrazena cestou na člunech na ostrov Marta Island, kde uvidíte lvouny. Po tomto výletu poplujete do Punta Arenas, vylodění v 11:30hod.

Stravování: all inclusive

kompletní strava a nápoje. Alkoholické nápoje zdarma v otvírací době baru.

Doprava: vlastní

Na přání klienta zajistíme leteckou dopravu do místa nalodění, případně doprovodný program v destinaci před/po plavbě.

Ubytování: loď

Ventus Australis

postavena: 2017
kapacita: 210 pasažérů
kabiny: 100 (3xB, 34xA, 38x AA, 25xAAA)

Ventus Australis na své palubě nabízí: tělocvičnu, krásné a pohodlné kabiny. Během plavby zažijete plno zábavy a nezapomenutelné dobrodružství. Nenajde se jiná plavba v Patagonii, která vám nabídne vzrušení, krásné scenérie a vynikající kuchyni jako Australis.

Během plavby se můžete těšit na denní výlety na zodiacích s odbornými průvodci a audiovizuální přednášky na různá téma (fauna, flóra, geografie, glaciologie, etnografie, historie Patagonie).
Úředními jazyky na palubě jsou španělština a angličtina, ale jsou zde i výlety ve francouzštině či němčině pro skupiny min. 15 cestujících.
Na palubě dále najdete satelitní telefony (za poplatek)a palubní obchod se sportovním oblečením, suvenýry, dárky a osobními věcmi.

Na co se můžete těšit

Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena zahrnuje

  • ubytování
  • plavbu dle itineráře
  • stravování a nápoje
  • výlety na pevninu
  • zábavu na palubě

Slevy

  • děti do 3 let zdarma, pokud sdílí postel s rodiči
  • děti 3-12 let 50% sleva s dospělou osobou na pokoji

Cena nezahrnuje

  • doprava do místa nalodění
  • fakultativní výlety
  • poplatky (přístavní taxa) 75 - 80 USD
  • single příplatek 50% z ceny kabiny