Kouzelná města koloniálního Mexika

Mexiko Mexiko
doprava:    letecky strava:    snídaně ubytování:    hotel ***+
Kód: 549292 16 dní  od 27.10.2024 
cena od

101 900 Kč

MORELIA – PATZCUARO – JANITZIO – QUERÉTARO – BERNAL – EZEQUIEL MONTES – SAN MIGUEL DE ALLENDE – GUANAJUATO – SAN LUIS DE POTOSÍ – ZACATECAS – AGUASCALIENTES – GUADALAJARA – PUERTO VALLARTA

Poznejte s námi Mexiko trochu jinak. Starobylá města Zacatecas, San Luis Potosí, Guanajuato nebo Querétaro byla zbudována z bohatství pocházejícího z těžby stříbra a zlata a téměř všechna jsou dnes na seznamu památek UNESCO. Většina z nich se nachází ve státu Michoacán, jehož hlavní město Morelia je skutečným koloniálním klenotem. Ve městě Patzcuaro se odehrávají největší slavnosti Dušiček v celém Mexiku. I z toho důvodu jsme zájezd zasadili právě do tohoto období, protože se jedná o jedinečný cestovatelský zážitek. Pobyt v Mexiku pak zakončíme koupáním ve vyhlášeném tichomořském letovisku Puerto Vallarta.

Minimum: 8 osob

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Mexika s přestupem v Evropě.
2. den: Přílet do Mexico City a dále do Morélia. Náš okruh začneme prohlídkou města Morelia – hlavního města státu Michoacán s velkolepým historickým centrem. Již od 16. století si město zachovává svůj typický španělský kolorit. Město získalo jméno na počest významného bojovníka za nezávislost José Maríi Morelose a nachází se na seznamu UNESCO od roku 1991. Uvidíme např. bývalou jezuitskou kolej Palacio Clavijero s přilehlým kostelem Templo de la Compaňía de Jesús, bývalý dominikánský klášter Consevatorio de las Rosas, katedrálu, kostel sv. Agustína a Morelosův rodný dům.
3. den: Výlet do města Patzcuaro, které se nachází na břehu stejnojmenného jezera. Ačkoliv je klenotem španělské koloniální architektury, dýchá autentickou indiánskou atmosférou. Patzcuaro je proslulé především originálními oslavami Dušiček, které jsou nejzajímavějším svátkem celého Mexika a kdy mezi Patzcuarem a Janitziem brázdí celou noc lodě vyzdobené svíčkami a květinami a hřbitovy praskají ve švech. Výlet lodí na ostrov Janitzio s monumentální sochou revolucionáře Morelose. Navečer návrat do Morelie.
4. den: Odjezd do města Querétaro – malebné koloniální město s živou atmosférou, které bylo také krátce hlavním městem Mexika roku 1848. Prohlédneme si honosné paláce Casa de Ecala a Casa de la Corregidora, kostely Santa Clara a Santa Rosa patřící dvěma ženským klášterům z 18. století a jeden z největších akvaduktů na světě Los Arcos se 74 oblouky. Navštívíme také kopec Cerro de las Campanas, kde byl roku 1867 popraven císař Maxmilián Habsburský.
5. den: Jednodenní výlet ke skále La Peňa de Bernal. Jedná se o třetí největší monolit na světě po gibraltarské skále a Cukrové homoli v Riu. Samotné městečko Bernal patří mezi tzv. „pueblos mágicos“ - malá kouzelná městečka Mexika. Nedaleko odtud také navštívíme vinařství ve vesnici Ezequiel Montes a ochutnáme místní víno. Navečer návrat do Querétara.
6. den: Po snídani se vydáme do města Guanajuato. Cestou zastávka v San Miguel de Allende – dřívější důležité křižovatce kavaravan mezků, které přepravovaly stříbro a zlato do hlavního města. Město krášlí honosné paláce, kostely Templo de la Concepción, Templo de San Francisco, Oratorio de San Felipe Neri, farní kostel La Parroquia nebo dům španělského inkvizitora Casa del Inquisidor. Navečer ubytování v Guanajuato.
7. den: Celý den věnujeme prohlídce města Guanajuato, považovaného za nejkrásnější město mexického stříbra, které je na seznamu UNESCO již od r. 1988. Pocházela odtud celá čtvrtina produkce stříbra v Novém Španělsku. Díky pozdějšímu zlatému dolu v 19. století vzniklo mnoho dalších skvostů. Členité město také disponuje důmyslnou sítí tunelů. Návštěva jedinečného muzea mumií, Casa del Real Ensaye – královské zkušebny stříbra, ulička Polibků - Callejón del Beso, kostely Templo de la Compaňía, Basílica de Nuestra Seňora de Guanajuato a divadlo Juárez.
8. den: Odjezd do San Luis Potosí – města založeného jako františkánská misie roku 1592 záhy poté využívaného jako centrum těžby zlata a stříbra. Bohatství nashromážděné v 17. století se odráží v historických budovách a třech hlavních náměstích. Plaza de Armas, majestátní Palacio de Gobierno, královská klenotnice Real Caja, jezuitská kolej a několik kostelů jsou hlavními pamětihodnostmi města.
9. den: Přesun do města Zacatecas založeného roku 1546, jehož nezměrné zásoby stříbra přinášely po staletí prosperitu nejen městu, ale i španělské koruně. Výlet na kopec s klášterem La Bufa, který se tyčí nad městem a byl dějištěm mnoha krvavých střetů. Průčelí místní katedrály je jedinečnou ukázkou mexického churriguerismu. Uvidíme také bývalý augustiniánský kostel s přilehlým klášterem.
10. den: Cestou do Guadalajary se nejprve zastavíme ve městě Aguascalientes pojmenované podle horkých pramenů a známé díky populární jarní slavnosti Feria de San Marcos. Navštívíme pozoruhodné bludiště oblouků, sloupů a schodišť Palacia de Gobierno, katedrálu z 18. století a budovu divadla Morelos. Navečer příjezd do druhého největšího mexického města Guadalajara.
11. den: Prohlídka Guadalajara - hlavního města státu Jalisco. Město je nazýváno „Perla Západu“ nebo také „Město růží“. Moderní metropole si zachovává i své historické centrum tvořené sérií několika náměstí obklopených zachovalými koloniálními domy. Návštěva katedrály a barokního Palacio del Gobierno, kde bylo proneseno prohlášení o zrušení otroctví v Mexiku roku 1810. Nedaleko odtud nás čeká vyhlídka na největší mexické jezero Lago de Chapala.
12. den: Přesun do vyhlášeného přímořského letoviska Puerto Vallarta, které se řadí ke špičkovým tichomořským letoviskům v Mexiku a lemuje záliv v délce 40 km. Jeho srdcem je staré město Viejo Vallarta. Ubytování v hotelu u pláže.
13. den: Volný den ke koupání nebo relaxaci.
14. den: Dopoledne transfer na letiště a odlet přes Mexico City domů.
15. - 16. den: Přílet do Prahy.

Další informace

....

Doprava: letecky

Pravidelná linková doprava s renomovanými aerolinkami. Na letu z Prahy je přestup v jedné z evropských metropolí a poté následuje transatlantický let do cílové destinace. Nevyužíváme letecké spojení přes USA, takže klienti nepotřebují vízum do USA nebo ESTA.

Ubytování: hotel ***+

Během okruhu využíváme kvalitní a vyzkoušené 3* hotely, které se obvykle nacházejí v centru města. Díky tomu jsou významné památky a zajímavosti snadno dosažitelné chůzí. V okolí hotelů je i dostatek možností pro stravování.

Na co se můžete těšit

Termíny a ceny

říjen 2024
27.10. - 11.11.2024 neděle - pondělí
snídaně letecky (Praha)
101 900 Kč cena za 16 dní (14 nocí)

Cena zahrnuje

  • letecká doprava Praha - Morelia/Puerto Vallarta – Praha včetně tax v ceně 22.000 Kč
  • privátní doprava během celého okruhu
  • 13x ubytování v 3-4* hotelech se snídaní
  • uvedený program včetně vstupů
  • služby českého průvodce CK SOLEADA ( (minimum: 8 osob)
  • pojištění proti úpadku CK

Slevy

  • 3% při rezervaci více než 120 dnů před odjezdem
  • 5% pro stále klienty více než 90 dnů před odjezdem
  • časové slevy se vztahují pouze na katalogové ceny

Cena nezahrnuje

  • jednolůžkový pokoj (příplatek: 16000 Kč)
  • komplexní cestovní pojištění A90 PANDEMIC (140Kč/den) vč.storna (příplatek: 2240 Kč)
  • komplexní cestovní pojištění A90 Pandemic osoba starší 70 let (240Kč/den) vč.storna (příplatek: 3840 Kč)
  • fakultativní výlety a spropitné
  • možnost prodloužení pobytu v Puerto Vallarta

Názory a hodnocení našich klientů

L
Mirek Macháček, L. Liberec
100%
4. 12 2022
Jsem starý a taky starý cestovatel, byl jsem na mnoha různých cestách a tento zájezd považuji za jeden z nejlepších ,jaký jsem kdy absolvoval. Byla to paráda a doufám, že zase něco mimořádného vymyslíte. Mám pro Vás pár drobností a věřím, že do Vánoc někoho ve firmě zastihnu, abych je předal. Moc děkuji a srdečně zdravím
   
Cena / kvalita
   
Služby průvodce
   
Doprava a ubytování
   
Klientský servis
   
Program zájezdu
Š
Marika a Pavel Š. Beroun
88%
23. 11 2022
Ahoj, jediné, co bylo horší byl autobus na přepravu, ale to víte. Jinak spokojenost jako vždy a doufáme, že vymyslíte trasu na příští podzim. Zdravíme všechny do Liberce a mějte se fajn. Marika a Pavel
   
Cena / kvalita
   
Služby průvodce
   
Doprava a ubytování
   
Klientský servis
   
Program zájezdu
M
Jiří M. Praha 10
88%
23. 11 2022
Výborně organizovaný zájezd. Těšil jsem se na koloniální památky středního Mexika a všechna moje očekávání byla naplněna. Navíc atmosféra mexických "dušiček" je zcela rozdílná od té naší. Zajímám se o historii, zejména tu, která je spojena se Španělskem , ale mám co dohánět ve znalostech o období bojů o nezávislost v Latinské Americe. Místa novodobé mexické historie se na tomto zájezdu kryla s místy kolonizace a o to byl zájezd pro mě zajímavější. Jako vždy při návštěvě Latinské Ameriky jsem se setkal s velmi milými lidmi. Náš mexický průvodce Rafael toho byl živým důkazem. Ještě jednou děkuji Pavlovi za skvělou organizaci a těším se na další výlet se Soleadou.
   
Cena / kvalita
   
Služby průvodce
   
Doprava a ubytování
   
Klientský servis
   
Program zájezdu